Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης: Ρημάζει το γήπεδο της Νεάπολης, αφημένο στη μοίρα του και στους πλιατσικολόγους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εμφανείς οι φθορές και τα αποτελέσματα της έλλειψης συντήρησης και φύλαξης

Σε πλήρη εγκατάλειψη εδώ και πολλούς μήνες, βρίσκεται μία ακόμη αθλητική εγκατάσταση της πόλης του Βόλου, εκτός του ΕΑΚ, στερώντας απαραίτητους αγωνιστικούς χώρους από τα σωματεία και τους πολίτες. Ο λόγος για το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, που από τη στιγμή που και η ομάδα του Σαρακηνού το άφησε για να επιστρέψει στη φυσική του έδρα, οι φθορές που αφήνει πίσω της η έλλειψη συντήρησης και φύλαξης, αλλά και το πλιάτσικο από επιτήδειους είναι τεράστιες, όπως κατέγραψε στην αυτοψία του το «Magnesianews.gr».

Ο αγωνιστικός χώρος έχει εγκαταλειφθεί στις δυνάμεις της φύσης, και η έλλειψη φροντίδας του χλοοτάπητα φαίνεται χαρακτηριστικά.

Τα σημάδια στους τοίχους εξωτερικά πάλι δείχνουν ότι σε κάποια σημεία υπήρχαν μηχανήματα, όπως κλιματιστικά, αλλά πλέον δεν υπάρχει κάτι στις θέσεις αυτές, άγνωστο πότε μπορεί να απομακρύνθηκαν, από ποιους και για ποιον λόγο.

Παρατημένα κάγκελα, διάδρομοι ακαθάριστοι, σπασμένα παράθυρα και άδεια ντουλάπια, φθαρμένες πυροσβεστικές φωλιές που άγνωστο είναι αν λειτουργούν, και εξοπλισμός πεσμένος στο έδαφος (προβολείς φωτισμού και άλλα υλικά) έρχονται να προστεθούν στην παντελή απουσία έστω και ενός ατόμου που θα μπορούσε να φυλά τον χώρο και να έχει τουλάχιστον κλειδωμένες τις πόρτες της αθλητικής δομής. Αλλιώς πάντα το γήπεδο μπαίνει στο στόχαστρο πλιατσικολόγων, με τα μεταλλικά αντικείμενα και τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό να αποτελούν στοιχεία που ξηλώνονται και απομακρύνονται χωρίς να παίρνει κανείς είδηση!

Από την άλλη, ο βοηθητικός αγωνιστικός χώρος έχει αφεθεί εδώ και κάμποσα χρόνια, και δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε κατά διάνοια, έχοντας καταστεί… χορτολιβαδική έκταση!

Ένας χώρος που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε ακόμη και αγώνες Super League 2, και για τον οποίο υπήρξαν στο παρελθόν σκέψεις ν’ αποτελέσει ακόμη και προπονητήριο για την Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών, ρημάζει και βρίσκεται στο έλεος της τύχης, του χρόνου και του κάθε επιτήδειου, αν και όποτε το θελήσει….

Το «πράσινο» μεγαλόπνοο σχέδιο του 2019

Αξίζει να υπενθυμιστεί πάντως ότι στις 17 Απριλίου 2019, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε εξαγγείλει την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Νεάπολης, ώστε να καταστεί ως «πράσινο» στάδιο, με πολλούς βοηθητικούς χώρους και φωτοβολταϊκά πάνελ, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τότε, ο Αχιλλέας Μπέος είχε προαναγγείλει την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου Νεάπολης Βόλου σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο, με νέες στεγασμένες κερκίδες χωρητικότητας 7.800 θέσεων και ενεργειακό στέγαστρο με φωτοβολταϊκά συστήματα. Αυτό περιελάμβανε την κατασκευή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως τρία γήπεδα (δύο με φυσικό και ένα με συνθετικό χλοοτάπητα), αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους, καθώς και κτήριο Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και Κέντρου Αποθεραπείας με εξειδικευμένες υποδομές. Προβλέπονταν επίσης ξενώνες για τη διαμονή αθλητών και χώρος στάθμευσης 680 θέσεων με υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου ήταν η ενεργειακή αυτονομία του, με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Επτά χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά, αλλά το Στάδιο υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.