Ειρηνική και μαζική η πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο

Συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, της Δημοτικής Αρχής Μπέου και της κρατικής τρομοκρατίας

Ειρηνική και μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, κατά της καύσης σκουπιδιών, στη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, κατά της Δημοτικής Αρχής Μπέου και κατά της κρατικής τρομοκρατίας με αφορμή τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου μένα χρόνο πριν, που είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου, κυρίως από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τις 6.20 το απόγευμα έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και λίγο μετά τις 8 το απόγεμα ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Η πορεία έφτασε στο κέντρο μέσω της οδού Πολυμέρη, ανέβηκε την Κ. Καρτάλη και μετά από μικρή στάση επί των οδών Καρτάλη – Γαλλίας, που βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Β. Μάγγου, συνέχισε μέσω της οδού Ανθ. Γαζή. Έξω από τα Δικαστήρια οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν πανό υ έγραφε «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη», ενώ για αρκετά επτά της ώρας που η πορεία σταμάτησε, από τις συγκεντρωμένους ρίχθηκε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης στον κήπο του Δικαστικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια η πορεία μέσω της Ιωλκού έφτασε στην οδό Δημητριάδος, κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, παρέμεινε για λίγη ώρα στον κυκλικό κόμβο, συγκεντρωμένοι πέταξαν μια δεύτερη χειροβομβίδα κρότου – λάμψης σε παρτέρι δίπλα από τον κόμβο και στη συνέχεια η πορεία μέσω της Δημητριάδος κατέληξε την Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου και παρέμειναν οι συγκεντρωμένοι.

Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η αστυνομική παρουσία αν και έντονη ήταν εντελώς διακριτική, ενώ τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία για να περάσουν οι συγκεντρωμένοι και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.