Ειρηνική και μαζική η πορεία στο Βόλο για τον Βασίλη Μάγγο (φωτογραφίες)

Καταγγέλλουν συγκάλυψη

Υπό αστυνομικό κλοιό, ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι η πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου και ενόψει της δίκης τριών αστυνομικών την Παρασκευή.

Η πορεία, που οργάνωσαν συλλογικότητες της Αριστεράς και αναρχικοί, ήταν μαζική, με συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων από όλο την Ελλάδα και εκτός από τα συνθήματα κατά της Αστυνομίας, συνθήματα με μπογιές σε τοίχους και φέιγ βολάν, ήταν ειρηνική.
Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή, με διμοιρίες και από άλλες περιοχές, οι δυνάμεις ήταν σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά όλα κύλισαν ήρεμα και δεν χρειάστηκε να επέμβουν.


Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη σε δήλωσή του τόνισε ότι συγκεντρωθήκαμε σήμερα αλληλέγγυοι από όλη της Ελλάδα και από την πόλη του Βόλου για να καταγγείλουμε την υπόθεση συγκάλυψης του παιδιού μας Βασίλη Μάγγου.
«Δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση στέλνοντας “στα μαλακά” τρεις μόνο αστυνομικούς και όχι όλους και στερώντας μας το δικαίωμα να εκδικαστεί η μήνυση που υποβάλαμε εμείς. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν θα εκδικαστεί η δική μας μήνυση. Δεν θα μας δοθεί το δικαίωμα να φτάσουμε στο δικαστήριο και να υποστηρίξουμε το δίκιο μας. Δυστυχώς οι δύο εισαγγελείς απέρριψαν τις ενστάσεις μας για να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας. Μετατρέπουν εμάς τους γονείς του από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδίας, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ αυτό ιεροσυλία», επισήμανε.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι και κινήθηκε διά μέσω των οδών Γαλλίας, Καρτάλη, Αναλήψεως, Ιωλκού, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Δημητριάδος, πέρασε τον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου και μέσω της οδού Ιάσονος κατέληξε στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου γινόταν το δημοψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, έκλεισαν οι πόρτες για λόγους ασφαλείας για περίπου δύο ώρες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση στο δημοψήφισμα, καθώς οι κάλπες αρχικά είχε προγραμματιστεί να κλείσουν στις 5 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.