Εισαγγελέας : «Στον Βόλο κινδυνεύουμε όλοι να πεθάνουμε από καρκίνο»

Φυλάκιση 15 μηνών στον Στ. Λημνιό, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιο Λημνιό που κατηγορούνταν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όταν είχε γίνει κατάληψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη στην προσπάθεια να πιέσουν την αρμόδια υπηρεσία, να τους παραδώσει ένα έγγραφο μετά τον έλεγχο του κλιμακίου περιβάλλοντος στο πλοίο «Φιόνα». Το εν λόγω πλοίο κατέφθασε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ μετά από ύποπτη όπως καταγγέλθηκε διαδρομή, μεταφέροντας αμφιβόλου ποιότητας σκουπιδοκαύσιμα με προορισμό τις καμίνους της.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν έξι πολίτες, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Για την πρώτη κατηγορία, έπαυσε η δίωξη κατά πέντε κατηγορουμένων, γιατί δεν αποφάσισε έγκαιρα η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας την υποβολή έγκλησης.
Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι όλοι πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρέπει να τηρείται η νομοθεσία. «Στον Βόλο κινδυνεύουμε όλοι να πεθάνουμε από καρκίνο. Αυτό όμως που εξετάζουμε σήμερα δεν είναι η ρύπανση, αλλά το σπάσιμο της κλειδαριάς του γραφείου τη αντιπεριφερειάρχη και καθένας δεν μπορεί να παραβαίνει τους νόμους και να κάνει ότι θέλει», τόνισε και πρότεινε φυλάκιση 12 μηνών.

Επίσης η Περιφέρεια δεν αποδέχτηκε την αποζημίωση που πρόσφερε ο κ. Λημνιός για την αποκατάσταση της ζημιάς. Ο εισαγγελέας είπε ότι είναι δικαίωμά του να καταθέσει πρόταση για να πληρώσει τη ζημιά, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά είναι δικαίωμα της άλλης πλευράς να μην αποδεχτεί την αποζημίωση.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι θα το ξανάκανε, γιατί δεν πήρε απάντηση από την Περιφέρεια για τα ερωτήματα που είχαν θέσει για το φορτίο και τόνισε ότι ουσιαστική απάντηση έδωσε μετά από μέρες ο αστυνομικός διευθυντής.

Η αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, είπε ότι είναι θέμα τάξης, έχει και η ίδια περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι υπηρεσίες έκαναν ό,τι μπορούσαν και δεν μπορούν να υπάρχουν διεκδικήσεις που εκδηλώνονται με αυτό τον τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.