Εκατό πινακίδες παράνομα σταθμευμένων Ι.Χ. σε ένα πρωί μάζεψε η Τροχαία Βόλου

Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία

Επιχείρηση κατά παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου 20 μέρες από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και τη Δημοτική Αστυνομία, ενόψει και των εορτών, που θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση στο κέντρο του Βόλου είναι ανεξέλεγκτη όσον αφορά στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, κάτι που έχει αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και των οδηγών που κινούνται στο κέντρο, καθώς με πολλές φορές σταθμευμένα παράνομα και στις δύο πλευρές ενός δρόμου, δυσχεραίνουν την κυκλοφορία λεωφορείων και άλλων μεγάλων οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα σε δρόμους που αν δεν υπήρχαν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, θα ήταν ευκολότερη.
Προκειμένου να εξομαλυνθούν οι κυκλοφοριακοί φόροι, που επιδεινώνονται όσο χειμωνιάζει και το θερμόμετρο κατεβαίνει, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και η Δημοτική Αστυνομία, ξεκίνησαν σποραδικούς ελέγχους με αφαίρεση πινακίδων και βεβαίωση παραβάσεων σε οδηγούς για παράνομη στάθμευση, εδώ και 20 μέρες. Οι έλεγχοι αυτοί μάλιστα θα εντείνονται, όσο πλησιάζουμε στις γιορτές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες το πρωί, τρονοχόμοι βεβαίωσαν 100 παραβάσεις παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στο σύνολο των περιπτώσεων έγινε αφαίρεση πινακίδων.
Στην περίπτωση που από κάποιο αυτοκίνητο αφαιρούνται οι πινακίδες βεβαιώνεται πρόστιμο 40 € και αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας για 20 ημέρες, που σημαίνει ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα μείνουν χωρίς αυτοκίνητο τις γιορτές.
Ανάλογοι έλεγχοι εκτός από την Τροχαία γίνονται και από τη Δημοτική Αστυνομία, που επίσης αφαιρεί πινακίδες και βεβαιώσει παραβάσεις για παράνομη στάθμευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.