Εκδηλώσεις για την «Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος»

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Tιμητικές εκδηλώσεις για την «Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» διοργανώνονται την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 11.00 στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών. Αναφέρεται ότι η εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την ημέρα διεξαγωγής της.
Διαδικτυακή Εκδήλωση

Για να την παρακολουθήσετε, πατήστε στο link: https://www.youtube.com/watch?v=75iGMIovcfU
Παρουσιάζει η κ. Σοφία Κανταράκη, Φιλόλογος, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου
18.30 μ.μ.: Χαιρετισμοί από τους: -Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, κ. Μαρσέλ Σολομών.
18.50 μ.μ.: «Συκή 27 Μαρτίου 1944.Μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό του Ολοκαυτώματος», από τον Διευθυντή του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, κ. Απόστολο Ζαχαρό
18.55 μ.μ.: Κεντρική ομιλία από τον κ. Στράτο Δορδανά, Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα «Οι μεσεγγυούχοι εβραϊκών περιουσιών, ως πτυχή του γενοκτονικού μηχανισμού».
19.15 μ.μ.: Ανάγνωση ποιημάτων από μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου
19.30 μ.μ.: Προβολή video (διάρκειας 5 λεπτών) της Ι.Κ.Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.