Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας από το Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας

Με σύνθημα «Όλοι μια αγκαλιά» το Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαγνησίας πραγματοποιούν πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση ευαισθητοποίησης για θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας στα σχολεία.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου: 7μ.μ. Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου- Βράβευση του προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου: 11:30 Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Ειδική εκδήλωση για τις οικογένειες ΑμεΑ. Ομιλητές: Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπεύθυνος για την ποιμαντική διακονία των Κωφών της Ευβοίας και υπεύθυνος της Σχολής Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδος με θέμα «Ο ερχομός ενός κωφού παιδιού: ευλογία ή κατάρα για την οικογένεια;», Μαρία Ζέζα, Διευθύντρια Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας στο ΚΕΑΤ με θέμα «Ο σημαντικός ρόλος της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους».

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου: 9-11 Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Αγώνας Goalball. Συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί», εθελοντές και μαθητές. 11:00-13:00 Γήπεδο Αδαμόπουλου. Αγώνας Μπάσκετ με αμαξίδια. Συμμετέχουν αθλητές ΑμεΑ από τον Α.Σ. Αργοναύτες ΑμεΑ Βόλου και μαθητές. 17:00-19:00 Προαύλιο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου. Εθελοντική αιμοδοσία και εθελοντική λήψη δοτών μυελού των οστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.