Εκδηλώσεις του Εσταυρωμένου με αφορμή την εορτή του Αγίου Λουκά

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» για την εορτή του Αγίου  Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και προστάτη των μελών και συνεργατών του Συλλόγου.

Αρχικά, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων και του νέου Κέντρου Υποδοχής του «Εσταυρωμένου» στην οδό Θουκυδίδου 10 στον Βόλο, έναντι ΙΚΑ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Ανοίγοντας τα κελιά» από μαθητές του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον μουσικό κ. Νίκο Μεργιαλή, ενώ θα γίνει παρουσίαση και έκθεση των εκδόσεων του «Εσταυρωμένου».

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μελών των ΔΣ, των λοιπών μελών, συνεργατών, εθελοντών, συνδρομητών και δωρητών του Εσταυρωμένου.

Τέλος την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 19:00 ο Εσταυρωμένος θα συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Λουκά, στον Ιερό Ναό του Αγίου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στον Ριζόμυλο.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας, θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά. Στο προαύλιο του Ναού θα λειτουργεί έκθεση των εκδόσεων του Εσταυρωμένου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.