Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου είναι η ημέρα που τα μέλη του Συλλόγου- Λαϊκή Βιβλιοθήκη «Οι Τρεις Ιεράρχαι» της πόλης θα εορτάσουν την εορτή της παιδείας, όπου τιμώνται οι Τρείς Ιεράρχες από την Εκκλησία και την Πολιτεία. Ο Βασίλειος (Μέγας), ο Γρηγόριος (Θεολόγος) και ο Ιωάννης (Χρυσόστομος) τρεις μεγάλες προσωπικότητες που σπούδασαν στις καλύτερες σχολές από της εποχής τους, όλες σχεδόν τις επιστήμες και με σπουδαιότερους δασκάλους.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “αυτή την ημέρα εορτάζουν οι άνθρωποι που μπορούν να αγαπούν. Οι δάσκαλοι που τολμούν να υπηρετούν την αγωγή, τη σπουδή που βαθαίνει τα ερωτήματα και δεν διαμελίζει τη γνώση. Οι γονείς που αγαπούν τόσο τα παιδιά τους, ώστε να μην εγκλωβίσουν το μέλλον τους σε μερικών ωρών εξετάσεις για μια προοπτική που αποδεικνύεται αβέβαιη. Οι μαθητές που επαναστατούν στην ανία και την κόπωση της επιλεκτικής μάθησης και τολμούν να θέτουν ερωτήματα και να ψάχνουν βιβλιοθήκες”.
Ο Θρησκευτικο-φιλολογικός Σύλλογος «ΟιΤρεις Ιεράρχαι– Λαϊκή Βιβλιοθήκη» του Βόλου άγει τα ονομαστήριά του και όπως κάθε χρόνο τιμά την μνήμη τους με αρτοκλασία και ομιλία.
Φέτος θα μιλήσει στην εκδήλωση ο ιστορικός καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος με θέμα «Ιστορία και Ιστοριογραφική Προπαιδεία: Σχόλια πάνω στη γραφή και την ανάγνωση της Ιστορίας».
Η ομιλία για διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. στην Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» στην οδό Δημητριάδος 180 & Όγλ. Είσοδος ελεύθερη.































