Εκδήλωση-συζήτηση για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στον Βόλο

Το Antinazi Zone διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο καφέ Σπείρα στην οδό Τάκη Οικονομάκη 45. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αντώνης Νταβανέλος, συγγραφέας και στέλεχος της οργάνωσης Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, που συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο Τάκης Γιαννόπουλος, μέλος του Antinazi Zone και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά.

«Η συζήτηση και η σε βάθος κατανόηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 μπορεί να προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση των διεργασιών που οδήγησαν στην εξέγερση, του ρόλου που έπαιξαν οι διάφορες πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς που δρούσαν στην παρανομία, ο κοινωνικός και ταξικός χαρακτήρας του Πολυτεχνείου και η παρακαταθήκη που έχει αφήσει και που τόσο τρομάζει, μισό αιώνα μετά, την ελληνική άρχουσα της χώρας και τις ΗΠΑ.

Η φλόγα της εξέγερσης παραμένει ζωντανή. Ο αγώνας μας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία συνεχίζεται», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.