Το Παράρτημα Θεσσαλίας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, σε συνδιοργάνωση με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Η Κακοποίηση των Ζώων: Νομικές, Ηθικές και Κτηνιατρικές Διαστάσεις», το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026, από τις 18:00 έως τις 21:00, στο Ξενοδοχείο Volos Palace στον Βόλο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κακοποίησης ζώων μέσα από διαφορετικές επιστημονικές και κοινωνικές οπτικές. Μέσα από τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών, θα παρουσιαστούν οι κτηνιατρικές, νομικές, ψυχολογικές και πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς και ο ρόλος των θεσμών και της κοινωνίας στην πρόληψη και αντιμετώπισή του.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές:
• Δούκας Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κτηνιατροδικαστική – Διαγνωστική Παθολογική Ανατομική των Ζώων
• Βούλκου Μαρίνα, Αστυνομικός
• Μπακαλιάνος Βασίλειος, Δικηγόρος
• Γκάγκα Εβίτα, Ψυχολόγος MSc, Ειδική Εκπαίδευση – Εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
• Κλεφτοδήμος Νικόλαος, Εκπρόσωπος Φιλοζωικού Σωματείου
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής και υποστηρίζεται από τοπικούς φορείς και χορηγούς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Καλούνται πολίτες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχουν σε μια ουσιαστική συζήτηση για ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία στο σύνολό της.
Εκδήλωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για την κακοποίηση των ζώων
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































