Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στα μέλη των Κομματικών Οργανώσεων Βόλου και Νέας Ιωνίας, που εκτελέστηκαν στο Καζανάκι την περίοδο 1947-1949 διοργανώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου στο νεκροταφείο Νέας Ιωνίας στις 12μ.μ. με πολιτικό μνημόσυνο στους ομαδικούς τάφους των εκτελεσμένων.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο Καζανάκι (Σαρακηνός) στις 7μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στο χώρο των εκτελέσεων. Έχει προγραμματιστεί αναχώρηση λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ με την ένδειξη “Καζανάκι” από το σταθμό των αστικών στις 6.30μ.μ. και επιβίβαση στις στάσεις της διαδρομής: Λαμπράκη, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Αναλήψεως, Παγασών, Αναπαύσεως, Καζανάκι).

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Παράρτημα Βόλου “Τιμούμε τη μνήμη των κομματικών μελών και αγωνιστών δίπλα στο ΚΚΕ, που την περίοδο της ένοπλης ταξικής σύγκρουσης 1946-1949, έδωσαν τη μάχη στην πόλη του Βόλου, συγκρούστηκαν με τον οργανωμένο ταξικό αντίπαλο, τους μηχανισμούς του, την τρομοκρατία και την καταστολή. Εμπνεόμαστε από το ηρωικό παράδειγμα, την παληκαρίσια στάση των συντρόφων μας που κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, αντικρίζοντας το θάνατο, έγραψαν με το αίμα και τη θυσία τους το έπος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αφήνοντάς μας βαριά παρακαταθήκη για να γράψουμε νέες σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.