Έκοψαν πίτα με την ευχή για ένα καινούργιο δικαστικό μέγαρο

Δικαστικοί υπάλληλοι και η Διοίκηση των Δικηγόρων

Τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους έκοψαν χθες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, στα γραφεία του Συλλόγου, στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στην κοπή της πίτας των δικαστικών υπαλλήλων παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και η πρόεδρος Ιωάννα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι το 2020 είναι χρονιά εκλογών για τον Σύλλογο, καθώς τον Μάρτιο λήγει η θητεία του Δ.Σ., ενώ θα γίνουν εκλογές και για τα υπηρεσιακά συμβούλια και ζήτησε από τους νέους υπαλλήλους να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό, γιατί κάποιοι συνδικαλιστές θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης, συνεχίζοντας ότι είναι καλό, και διορθώνοντας τυχόν λάθη και παραλείψεις.
Η κα Παπαδημητρίου είπε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια πρόεδρος στο Δ.Σ., αλλά θα είναι υποψήφια για την Ομοσπονδία. Το Δ.Σ. των Δικαστικών Υπαλλήλων είναι πενταμελές, αλλά υπάρχουν αναπληρωματικοί και εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία, στην ΑΔΕΔΥ και στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Από τους 84 υπαλλήλους, που απασχολούνται στο Πρωτοδικείο Βόλου, μόνο οι 16 ασχολούνται με τον συνδικαλισμό και η απερχόμενη πρόεδρος εκτίμησε ότι η Διοίκηση στη διάρκεια της θητείας της εμφάνισε ένα Προεδρείο ζωντανό, συνεργάστηκε με φορείς και άλλα Σωματεία και στην κοινωνική διάσταση.
«Πιστεύω να συνεχίσουν έτσι τα παιδιά. Το κυριότερο είναι να παραμείνουν ενωμένοι, παραμερίζοντας τις όποιες διαφωνίες και να φροντίσουν να κερδίζουν πράγματα όλοι για όλους», ανέφερε.

Στην προηγούμενη θητεία του Δ.Σ. κυριάρχησαν το Δικαστικό Μέγαρο, τα κενά που υπάρχουν στην υπηρεσία, το επίδομα ειδικών συνθηκών και οικονομικών διεκδικήσεων. Η πρόεδρος τόνισε ότι τελευταία άρχισαν να γίνονται τοποθετήσεις υπαλλήλων, ενώ τόνισε ότι ίσως γίνει κατανομή θέσεων, καθώς τα Πρωτοδικεία άλλαξαν την ύλη τους και ενδεχομένως τα Πταισματοδικεία με τα Ειρηνοδικεία ενωθούν και οι υπάλληλοι απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Για το κτιριακό πρόβλημα, η Ιωάννα Παπαδημητρίου δήλωσε ικανοποιημένη από το ότι βγήκε στη δημοσιότητα ότι είναι όλοι μαζί, αλλά τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη προσωπικά από την πρόταση, αλλά ίσως είπε ότι η διεκδίκησή του αυτή τη φορά να είναι πιο εμπεριστατωμένη αι να δεχτεί το υπουργείο. «Πάγια θέση μας ήταν ένα καινούργιο Δικαστικό Μέγαρο και ο υπουργός πρέπει να ξεπεράσει τις διαφωνίες, που περιορίζονται σε κομματικές βλέψεις. Πρέπει όλοι ν α βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες και να δουν τι είναι πραγματικά καλύτερο ια το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πολυχρονία Βαλάση, στο κομμάτι της οποίας έτυχε το φλουρί της πίτας των Δικαστικών Υπαλλήλων και αντιστοιχεί σε δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Πορταριά» με πρωινό, προσφορά της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου, ευχήθηκε σε όλους υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

Οι δικηγόροι
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε αργά το μεσημέρι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, μετά από συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου.
Τυχερός ήταν ο ταμίας του Συλλόγου Παναγιώτης Σαράφης, ο οποίος μαζί με το φλουρί, θα πάρει και ένα γούρι που αγόρασε ο Σύλλογος από την ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκδήλωση του Δ.Σ.Β. για τον ετήσιο χορό και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, θα γίνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στο «Ξενία» Βόλου.