Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro”

Από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Drone PRO. Χειρισμός UAVs, επεξεργασία & φωτοερμηνεία ψηφιακών εικόνων από λήψεις UAVs»

Το Drone Pro είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο και μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου ταχύρρυθμο πρόγραμμα, με ανάλογο αντικείμενο. Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Drone Pro είναι η εκμάθηση χειρισμού και η πρακτική χρήση των drones.
Το περιεχόμενο των διαλέξεων αφορά σε εφαρμογές των drones στην τοπογραφία, τη φωτογραμετρία, τους δασικούς χάρτες, τη γεωργία ακριβείας, σε ογκομετρήσεις, επίβλεψη έργων, στην αρχαιολογία, στην 3D απεικόνιση, στην ανάλυση εικόνων drones με εξειδικευμένα λογισμικά καθώς και στην εναέρια φωτογράφηση.
Οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν τις ώρες προετοιμασίας για την απόκτηση άδειας χειριστή drone, μετά από εξετάσεις, που πραγματοποιεί αποκλειστικά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εν συνεχεία λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και βεβαίωση ECTS μονάδων.
Η υλοποίηση του παρόντος προγραμματίζεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020.
Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης με τηλεδιασκέψεις μέσω internet, περιέχει τόσο πρακτικό όσο και θεωρητικό τμήμα και απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία, ιδιώτες μηχανικούς, επιμελητήρια, στελέχη τεχνικών υπηρεσιών δημοσίου, επαγγελματίες φωτογράφους, φοιτητές, μεταπτυχιακούς και πληθώρα άλλων επαγγελματικών κλάδων.
Πληροφορίες για το περιεχόμενο, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λειτουργικές ενότητες και το κόστος συμμετοχής στο Πρόγραμμα Drone Pro, μπορούν να αναζητηθούν στις κάτωθι διευθύνσεις
Πληροφορίες:

Αρχική

dronepro

facebook: @DronePro2020
email: [email protected]

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι ο κ. Περάκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Τμήματος Μ.Χ.Π.Π.Α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.