Εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας

Παρακολούθησαν 623 από σχολεία του νομού

Η Παιδική Βιβλιοθήκη – «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ολοκλήρωσε τα προγράμματα φιλαναγνωσίας της σχολικής περιόδου 2016 – 2017.

Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

• «Ο Καρυοθραύστης», που είχε ως στόχο, τη μουσική εμπειρία, τη γνωριμία των παιδιών με ένα σημαντικό έργο του μουσικού ρεπερτορίου, την ανάπτυξη της ακροαστικής τους δυνατότητας μέσα από ομαδικές δραστηριότητες ενεργητικής μουσικής ακρόασης και θεατρικής έκφρασης. Το πρόγραμμα βασίστηκε στο μουσικό έργο του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι (1840 -1893).

• «Το Καρναβάλι των ζώων», που είχε ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το μουσικό έργο, να εξοικειωθούν με τις μελωδίες του, να παίξουν και να νιώσουν τη χαρά της εμπειρίας που προσφέρει η μουσική ακρόαση.Το πρόγραμμα βασίστηκε στη σύνθεση του γάλλου συνθέτη Καμίγ Σεν Σανς (1835 – 1921).

• «Μια μέρα στο βασίλειο των ζώων». Στόχος του προγράμματος ήταν να ταξιδέψουν τα παιδιά στον κόσμο των ζώων μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και την αφήγηση. Το πρόγραμμα ολοκληρωνόταν με εργαστήριο ζωγραφικής.

Όλα τα προγράμματα απευθύνθηκαν σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και υλοποιήθηκαν από την Ειρήνη Κουγκούνη, Μουσικολόγο και την Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικό – Αρχαιολόγο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ολοκληρώθηκαν και έλαβαν χώρα στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.ΠΑ.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και τα παρακολούθησαν 623 παιδιά, από σχολεία του Νομού Μαγνησίας, τη σχολική χρονιά 2016 – 2017.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.