Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο «ΝΟΗΣΙΣ»

Από την «Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος»

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, διοργανώνει την Κυριακή, 18η Ιουνίου 2017, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» Θεσσαλονίκης. Είναι η καθιερωμένη ετήσια έξοδος από το Βόλο, για ευρύτερη ενημέρωση και ουσιαστικότερη επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας, από το μοναδικό αυτό Κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, που προάγει την τεχνολογία και την αστρονομική γνώση, προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα και μοναδική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

Η Εταιρεία κατά την περασμένη χρονιά έδωσε πλούσιο επιστημονικό υλικό στο κοινό του Βόλου, με τις μορφωτικές ομιλίες, τις Σχολές Αστρονομίας, το περιοδικό «Ουρανός», τις αστροβραδειές κ.λπ. και τώρα πλέον θέλει να δώσει και κάτι περισσότερο και ουσιαστικότερο. Γι’ αυτό οργανώνει την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Ελευθερίας στις 8 π.μ. και η είσοδος στο Πλανητάριο του «ΝΟΗΣΙΣ» στις 11:30 για την παρακολούθηση της ψηφιακής προβολής «Από τη Γη στο Σύμπαν» με μια εντυπωσιακή περιήγηση στον αχανή διαστημικό χώρο και με πολύ καλή σκηνοθετική παρουσίαση. Ύστερα στο «Κοσμοθέατρο» θα προβληθεί η ταινία: «Η εποχή των δεινοσαύρων και η ολοκληρωτική εξαφάνισή τους από την επιφάνεια της Γης». Μετά οι Βολιώτες θα εισέλθουν στο «Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας» και θα κάνουν περιήγηση στις αντίκες των αυτοκινήτων και των άλλων σπάνιων ποικίλων εκθεμάτων, με την περιγραφή ειδικού ξεναγού.

Κατά την επιστροφή τους στο Βόλο θα σταθμεύσουν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, όπου θα ξεναγηθούν στο Μουσείο του.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 24.210 – 46.253 & 24.210 – 51.061, και στο e – mail της Εταιρείας: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.