Εκπτώσεις: Μόνο όταν πληρώνονται μισθοί – συντάξεις δουλεύει η αγορά

Καλή η εικόνα την πρώτη εβδομάδα, «νέκρωσε» τις υπόλοιπες ημέρες…

Μόνο όταν πληρώνονται οι μισθοί και συντάξεις στην αγορά του Βόλου υπάρχει η εικόνα των εκπτώσεων και οι έμποροι βάζουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους, ενώ τις άλλες ημέρες, η αγορά είναι «νεκρή», παρά τις ελκυστικές τιμές σε ποιοτικά προϊόντα.
Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, ο οποίος υποστήριξε, ότι με την υπερφορολόγηση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο είσπραξης των εσόδων που υπολόγιζε, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυξάνουν συνεχώς.
Σύμφωνα με τον Κώστα Τσέλιο, η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ξεκίνησε καλά, «αλλά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, η αγορά έχει νεκρώσει κάτι που αποδίδεται στην έλλειψη χρημάτων, καθώς η πληρωμή συντάξεων και μισθών θα γίνει μέχρι την Παρασκευή».
Επίσης, προ ημερών ολοκληρώθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που είχε επίπτωση τη μείωση του τζίρου στα καταστήματα, τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το τέλος Αυγούστου και οι επαγγελματίες ευελπιστούν να μπορέσουν να δουλέψουν και ν’ αυξήσουν τα έσοδά τους, καθώς οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές για τους καταναλωτές και η ποιότητα των προϊόντων πολύ καλή.
«Ελπίζουμε ότι οι καταναλωτές θα στηρίζουν την αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες να πάρουν μια ανάσα», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Παραμένουν τα προβλήματα
Σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, τα προβλήματα του κλάδου παραμένουν και οι έμποροι αναμένουν να δουν αν η κυβέρνηση θα κερδίσει το στοίχημα των εσόδων, προβλέποντας ότι δεν θα τα καταφέρει.

Δείχνουν εικόνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
Αναφορικά με τις προβλέψεις των εμπόρων που περίμεναν φέτος ανάκαμψη τον Ιούλιο, που όμως δεν ήρθε και η διαφορά είναι μικρή απ’ ότι πέρυσι, που υπήρχαν και τα capital control, ο Κώστας Τσέλιος δήλωσε ότι οι επαγγελματίες ανησυχούν. Όπως ανέφερε, η εικόνα της αγοράς φαίνεται από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος και τόνισε ότι οι υψηλές φορολογίες και το κλίμα πανικού που έχει δημιουργηθεί, έχουν οδηγήσει στα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.