Έκπτωτος ο ανάδοχος του κλειστού της Αγριάς λόγω δικαιολογητικών

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε νέο ανάδοχο με έκπτωση 58,45%. Ψηφίστηκε και νέα προμήθεια φυτών…

Έκπτωτο κήρυξε τον προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς Τ11, λόγω του ότι δεν υπέβαλε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, η Οικονομική Επιτροπή, στη χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο τον επόμενο μειοδότη, που πρόσφερε έκπτωση 58,45% για την κατασκευή του έργου.
Ο ανάδοχος που κηρύχθηκε έκπτωτος είναι εταιρία από το Βόλο, ενώ ο νέο προσωρινός ανάδοχος τεχνική εταιρία από τη Λάρισα.
Το έργο κατασκευής κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς Τ11, ήταν προϋπολογισμού 1.200.000 € με ΦΠΑ και από τον διαγωνισμό που έγινε στις 5 Ιουλίου 2017, αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος.
Αν και η εταιρία ζήτησε προθεσμία, τελικά δεν προσκόμισε τα δικαιολογητικά (φορολογικές ενημερότητες, πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου ότι δεν τελεί υπό παύση εργασιών και δεν έχει υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης), με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα.
Για την υπόθεση ζητήθηκε γνωμοδοτικό σημείωμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για δυνατότητα χορήγησης 15νθήμερης προθεσμίας.
Τελικά, η επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο του έργου τον αμέσως επόμενο μειοδότη, βάσει του πρακτικού του διαγωνισμού, με μέση έκπτωση 58,45% και συμβατικό ποσό 422.178,01 €.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή του πρακτικού διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φυτών του Δήμου Βόλου, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνο να ψηφίζει αρνητικά, διότι τα φυτά προορίζονται μόνο για το κέντρο και όχι για όλη την επικράτεια του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.