Έλεγχο για τις άδειες των επικουρικών ιατρών ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας

Γίνεται λόγος για «ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμων ιατρών στο Αχιλλοπούλειο»

Έλεγχο για τις άδειες των επικουρικών ιατρών ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας, ενώ σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή δημοσιεύματα για τους ογκολόγους, γίνεται λόγος για «ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμων ιατρών στο Αχιλλοπούλειο» .
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «σε απάντηση στα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στον επικουρικό ειδικό ιατρό ογκολόγο, κρίνεται επιβεβλημένο να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω: Πρώτα από όλα να θυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι κατ’ επανάληψη έχουμε απαιτήσει και εγγράφως την ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας. Η ατέρμονη ανανέωση ή επαναπροκήρυξη των προσωρινών συμβάσεων αποτελεί απλά μία ακόμη μεσοβέζικη λύση.
Ευθύς, εξαρχής επισημάναμε τη διαφαινόμενη οργανωτική δυσκολία της ΥΠΕ και του Υπουργείου και την αναμενόμενη καθυστέρηση στις κρίσεις των μόνιμων θέσεων των ιατρών. Τόσο η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες άμεσα. Τμήματα με αυξημένη κίνηση ασθενών, καθώς και τμήματα που εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες είναι αναγκαίο να στηρίζονται κατά προτεραιότητα.
Προξενεί όμως κακή εντύπωση το γεγονός ότι την τελευταία εντελώς στιγμή , όπως αναφέρθηκε για τον επικουρικό ογκολόγο του Νοσοκομείου, ανέκυψε το θέμα της μη λήψης της κανονικής του αδείας. Πιστεύουμε ότι η κανονική άδεια οφείλει να δοθεί στους εργαζόμενους ακόμη και αν τα τμήματα έχουν αυξημένες ανάγκες.
Το δικαίωμα της κανονικής άδειας είναι ιερό για όλους τους εργαζόμενους και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να το καταπατήσει. Αντιθέτως καλούμε με αυτήν την επιστολή να γίνει άμεσα έλεγχος από τους υπεύθυνους (Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητή Νοσοκομείου, ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) εάν έχει παραβιαστεί η κανονική άδεια των επικουρικών συναδέλφων και να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες.

Εν κατακλείδι, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ να σταματήσουν να αργοπορούν. Καλούμε όσους ευθύνονται να αφήσουν τις υπεκφυγές και να ελέγξουν άμεσα τυχών παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.