Έλεγχος και πιστοποίηση των ανοιχτών χώρων άθλησης στο Δήμο Βόλου

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σε διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των ανοιχτών χώρων άθλησης και κυρίως των γηπέδων μπάσκετ, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου, ενώ στις 20 του μήνα θα ανατεθεί σε ανάδοχο η αντικατάσταση των μπασκετών στα γήπεδα που υπάρχει πρόβλημα.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής κατά τη συζήτηση του θέματος έγκριση μελέτης με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου», που πέρασε ομόφωνα.

Ερωτηθείς σχετικά από τον επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ειδικά σε αυτούς που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το πάρκο της Γ. Δήμου και το Ελικοδρόμιο στη Ν. Ιωνία.
Ήδη ο έλεγχος ολοκληρώθηκε κατά 70% (απομένουν οι δημοτικές ενότητες), ενώ στις 20 Φεβρουαρίου, ανάδοχος θα ξεκινήσει τις αντικαταστάσεις των μπασκετών.

Όσον αφορά τα γήπεδα μπάσκετ στα σχολεία, ο αντιδήμαρχος είπε ότι ενημερώθηκαν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μήπως μπορέσει να κάνει αντίστοιχη δουλειά, ενώ όταν ενημερώνεται από διευθυντές σχολείων ο Δήμος για επικίνδυνες μπασκέτες κάνει αποσύρσεις.
Ο Ι. Αποστολάκης ρώτησε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για συνολική καταγραφή και ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι απαιτείται περίπου ένα έτος, για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων.

Με αφορμή την έγκριση μελέτης με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς» και μετά από ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Στ. Φάτση για την παιδική χαρά της περιοχής Γερμανικών στη Ν. Ιωνία, ο Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι δεν γίνεται καμία παρέμβαση, γατί από την υπηρεσία γίνεται μελέτη και μπορεί να προκύψει νέα πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. «Εντός του Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρότασης και έχουμε σκοπό να καταθέσουμε πρόταση ανάπλασης πλατείας Γερμανικών με παιδικά χαρά προσβάσιμη σε ΑμεΑ, λόγω και του ΚΔΑΠ που υπάρχει στην περιοχή», τόνισε.

Αναφερόμενος στο σύνολο των παιδικών, ο αντιδήμαρχος είπε ότι 14 παιδικές χαρές είναι υπό κατασκευή σήμερα σε διάφορες συνοικίες του Βόλου, που θα «κουμπώσουν» στις υπάρχουσες πιστοποιημένες. Όσον αφορά στη συντήρησή τους, είπε ότι ελέγχονται κάθε μήνα από συνεργεία του Δήμου και γενικά η κατάσταση είναι πολύ καλή, ενώ τα όργανα των 14 Παιδικών Χαρών ο Δήμος τα προμηθεύτηκε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.
Για την ανάπλαση των πάρκων ο Θ, Θεοδώρου είπε ότι «στα πάρκα που γίνονται παιδικές χαρές, γίνεται και προσπάθεια συμμαζέματος με μικρές αναπλάσεις, διότι ήταν παρατημένα για πολλά χρόνια.
Όλες οι παιδικές χαρές ελέγχονται από συνεργεία κάθε μήνα και είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Μέσω Φιλόδημος προμηθευτήκαμε τα όργανα για τις 14 παιδικές χαρές. Προσπαθούμε κομμάτι – κομμάτι να συμμαζέψουμε τα πάρκα με μικρές αναπλάσεις, διότι ήταν εγκαταλειμμένα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.