Ελεύθερος με όρους ο Βολιώτης που κατηγορείται για κατασκοπεία- «Δεν γνώριζα…»

Είπε ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχουν συνέπειες και απέδωσε την πράξη του σε απερισκεψία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 51χρονος Βολιώτης που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από λιμενικούς να καταγράφει πολεμικό αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι του Βόλου.

Ο άνδρας που κατηγορείται για κατασκοπεία, αφέθηκε ελεύθερος με όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μέχρι να γίνει η δίκη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δια του συνηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία της κατασκοπείας, κατέθεσε ότι το drone είναι η αγαπημένη του ασχολία όπως και να κινηματογραφεί διάφορα θέματα της περιοχής. Για τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του drone πάνω και περιμετρικά του αποβατικού πλοίου USS Arlington (LPD 24), κατέθεσε ότι του αρέσουν τα στρατιωτικά θέματα και το βρήκε ενδιαφέρον, χωρίς να γνωρίζει ότι υπήρχαν συνέπειες και ότι ήταν απερισκεψία του.

Η νομική γραμμή υπεράσπισης είναι ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατασκοπίας, καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν παρόμοιες φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο κινητό του τηλέφωνο και στην κάμερα του drone, ενώ από το υλικό που κατασχέθηκε προκύπτει ότι η λήψη του πολεμικού πλοίου ήταν ερασιτεχνική.

Ωστόσο το drone και το κινητό του τηλέφωνο θα σταλούν για περαιτέρω εξέταση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο άνδρας είναι ανύπαντρος μένει στο πατρικό του σπίτι με τη μητέρα του και εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρία φύλαξης εργοστασίου στην περιοχή του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.