Ελεύθερος ο συνταξιούχος ιερέας που σκότωσε γάτα

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή, ο 88χρονος συνταξιούχος ιερέας που κατηγορείται για ζωοκτονία γάτας σε βαθμό κακουργήματος, την οποία έβαλε σε πλαστική σακούλα και πέταξε στα σκουπίδια.
Ο ηλικιωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου από το βράδυ της Δευτέρας, με καρδιακά προβλήματα και χθες στο δωμάτιο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος πήγαν ο ανακριτής και η εισαγγελέας υπηρεσίας, που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μετά την απόφαση, συνεχίζει να νοσηλεύεται, χωρίς παρουσία αστυνομικού έξω από το δωμάτιο του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να φονεύσει τη γάτα και όπως κατέθεσε, περπατούσε στην αυλή του σπιτιού του στηριζόμενος σε ένα σκουπόξυλο, γιατί είναι υπερήλικας, η γάτα του επιτέθηκε και στην προσπάθειά του να την αποφύγει, τη χτύπησε, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει… Ο συνταξιούχος ιερέας θα δικαστεί για την πράξη του στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας.
Ο 88χρονος έγινε αντιληπτός από περαστικό, την ώρα που πετούσε το άψυχο ζώο την περασμένη Κυριακή, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας και σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 €, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για θανάτωση ζώου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.