ΕΛΜΕ: Προτεραιότητα ο άνθρωπος και το περιβάλλον όχι τα αυτοκίνητα

Αντίθετη στην καταστροφή της ανάπλασης της Καραμπατζάκη

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να μην καταστραφεί η ανάπλαση της οδού Καραμπατζάκη εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που τονίζει ότι η προτεραιότητα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι το μήνυμα υπεράσπισης του Κραυσίδωνα και της οδού Καραμπατζάκη.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας περίπου 30 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη απόπειρα καταστροφικής παρέμβασης στον Κραυσίδωνα, όπου προωθήθηκε ο εγκιβωτισμός του χειμάρρου, που ευτυχώς ματαιώθηκε από τις κινητοποιήσεις των πολιτών.
Τον Σεπτέμβριο του 1993 ξεκινούν έργα ανάπλασης της περιοχής, για διαμόρφωση ήπιας κυκλοφορίας στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE.

«Δυστυχώς γίνεται η ανάπλαση μόνο της Καραμπατζάκη από τη Δημοτική Αρχή Ν. Ιωνίας Και δημιουργείται ένας πνεύμονας πρασίνου, με σεβασμό στο περιβάλλον, με τοπική κυκλοφορία αυτοκινήτου, ποδηλάτου και πεζοκίνηση. Είναι μια πρόταση ζωής μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των πόλεων που πρέπει να επεκταθεί σε πολλές περιοχές του Βόλου», αναφέρει η ΕΛΜΕ.
Σύμφωνα με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε όλο τον κόσμο γίνεται προσπάθεια αναμόρφωση τέτοιων περιοχών, ενώ εδώ γίνεται το ανάποδο από τη Δημοτική Αρχή της πόλης. Καταστρέφεται μια τέτοιου ανάπλαση.
«Γιατί άραγε; Μήπως για να γίνει ένας εσωτερικός περιφερειακός; Για να εξυπηρετηθούν μόνο τα αυτοκίνητα και όχι οι άνθρωποι και το περιβάλλον;», διερωτάται η ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι είναι ανάγκη να αντισταθούμε ως πολίτες της ίδιας πόλης σε λογικές εξυπηρέτησης των αυτοκινήτων, καταστρέφοντας περιοχές βιώσιμης κινητικότητας. Ο Κραυσίδωνας, παρόχθια του οποίου βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα, να γίνει πνεύμονας ζωής για όλους τους πολίτες, σε όλη του την έκταση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΕΛΜΕ εκτιμά ότι η προτεραιότητα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι το μήνυμα υπεράσπισης του Κραυσίδωνα και της οδού Καραπατζάκη, ενώ απαιτείται συλλογική δράση και συσπείρωση όλων μας, γύρω απ’ αυτή την προτεραιότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.