Εν αναμονή της απόφασης για τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων

Αλλάζει ποσοστό 10% των διευθυντών ανακοινώθηκε από την Πρωτοβάθμια

Εν αναμονή της απόφασης της περιφερειακής διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο, χθες συνήλθε το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ν. Μαγνησίας, στο συμβούλιο που ήταν αρμόδιο για την επιλογή διευθυντών σχολείων. Η πρόταση του ΠΥΣΠΕ έφυγε για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και αναμένεται σήμερα, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, να γίνει η κύρωση του πίνακα, που στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις διευθυντών που συνταξιοδοτήθηκαν, οι διευθυντές που υπήρχαν μέχρι τώρα στα σχολεία, είναι ελάχιστοι που δεν ξαναέγιναν διευθυντές και κάποιοι νέοι με αυξημένα προσόντα κατέλαβαν ορισμένες θέσεις», δήλωσε ο διευθυντής.
Οι νέοι διευθυντές, κάνοντας μια παρακινδυνευμένη εκτίμηση, είναι περίπου 10% του συνόλου, τόνισε ο κ. Πολύζος.

Η διαδικασία φέτος ήταν πρωτόγνωρη, ο νόμος και το σύστημα επιλογής νέων διευθυντών σχολείων άλλαξε και η διαδικασία κύλισε ομαλότατα και χωρίς προβλήματα.
Οι νέοι διευθυντές θα κάνουν την αναφορά ανάληψη υπηρεσίας την Τρίτη 1 Αυγούστου και από 1 Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν και ουσιαστικά πια, τα νέα τους καθήκοντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.