Ένας στους τρεις δεν υπέβαλε δηλώσεις σε Βόλο και Ν. Ιωνία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Μεγάλο υπόλοιπο δηλώσεων εισοδήματος, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς

Μεγάλο είναι το υπόλοιπο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Βόλου και Ν. Ιωνίας. Πανελλαδικά δεν έχουν κατατεθεί 1,7 εκατομμύρια δηλώσεις τη στιγμή που πριν δοθεί η επίσημη παράταση, απέμεναν μόλις τέσσερις ημέρες, διάστημα που είναι αδύνατον να κατατεθεί τέτοιος όγκος δηλώσεων.
Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα102,5» ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας Νίκος Πουμάνας, που εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι θα δίνονταν παράταση, καθώς το σύστημα αδυνατεί να δεχτεί τέτοιο όγκο δηλώσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να είναι εμπρόθεσμες.

Σε Βόλο και Ν. Ιωνία
Όπως ανέφερε, στη ΔΟΥ Βόλου κατατέθηκαν 49.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και δεν κατατέθηκαν άλλες 20.000, ενώ στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας κατατέθηκαν 28.000, σε σύνολο 45.000 δηλώσεων, που όμως είναι ανέφικτο να κατατεθούν σε τέσσερις μέρες, που ουσιαστικά λήγει η πρώτη προθεσμία που είχε δοθεί.
Σε Πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τον λογιστή, έχουν υποβληθεί 4,3 εκ. φορολογικές δηλώσεις (πρέπει να υποβληθούν ακόμη 1,7 εκατομμύρια!) , ανέφερε ο Ν. Πουμάνας, συμπληρώνοντας ότι οι φορολογούμενοι αδιαφορούν για την υποβολή της δήλωσης και η Πολιτεία αυτό ως ζήτημα, θα πρέπει να το εξετάσει.
«Λογικά και τεχνικά είναι αδύνατον να υποβληθούν σε τέσσερις μέρες τόσες δηλώσεις εμπρόθεσμα, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση 150.000 δηλώσεων των νομικών προσώπων», ανέφερε ο φοροτεχνικός λογιστής. Ο κ. Πουμάνας εκτίμησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στο σύστημα Taxis,τονίζοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες δηλώσεις ημερησίως και το πιθανότερο είναι να πέσει ή να «κρεμάσει».

Ο επαγγελματίας τόνισε, ότι έπρεπε να δοθεί η αναμενόμενη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ζητούσαν και οι φοροτεχνικοί, διότι το σύστημα άργησε να ανοίξει και δεν υπήρχε το περιθώριο που ορίζει ο νόμος, ενώ τα νομικά πρόσωπα, πρέπει να πληρώσουν την επόμενη μέρα από την υποβολή κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης τις συνθήκες κρίσεις, υπάρχει πρόβλημα.
Ο κ. Πουμάνας, τόνισε ότι οι φοροτεχνικοί ζητούσαν παράταση όχι μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υποβληθούν ομαλά οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Ο λογιστής, υπενθύμισε ότι φέτος οι δηλώσεις γίνονται με το περυσινό καθεστώς (δίνουν κάποια έκπτωση, υπό προϋποθέσεις, μόνο οι αποδείξεις γιατρών και φαρμακευτικής δαπάνης), αλλά τη νέα χρονιά αλλάζουν όλα, φυσικά προς… το χειρότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.