Ενεργή συμμετοχή του Job Center Βόλου στο Plus Φεστιβάλ της Skywalker

Προωθήθηκαν οι υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία

Το Job Center Δήμου Βόλου εκπροσώπησαν στελέχη του την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Plus Φεστιβάλ της Skywalker που διεξήχθη για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου και προώθησαν τις υπηρεσίες του.

Το Φεστιβάλ είχε εξάωρη διάρκεια και ο χαρακτήρας του ήταν πολυπρισματικός καθώς συνέδεε τη μουσική, τις βιωματικές δραστηριότητες με την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον εθελοντισμό αλλά και την αγορά εργασίας.

Σκοπός της συμμετοχής του Job Center ήταν η προώθηση των υπηρεσιών και η γνωστοποίησής τους στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για περαιτέρω διασύνδεση με ομότιμους αλλά και εργοδοτικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της διάρκειας του Φεστιβάλ ενημερώθηκαν δεκάδες για τις υπηρεσίες και δόθηκε κατάλληλα διαμορφωμένο διασυνδετικό και πληροφοριακό υλικό. Παράλληλα, νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τεστ ανίχνευσης κλίσεων και δεξιοτήτων ενώ ορίστηκαν αρκετά ραντεβού στη Δομή για όσους πληρούν τα κριτήρια και δύναται να γίνουν λήπτες των υπηρεσιών.

Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία της ανατροφοδότησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών με την πλειονότητα των συμπολιτών μας να αποτυπώνουν ποικίλα θετικά σχόλια.

 

Το Job Center εκπροσωπήθηκε κυρίως από τα στελέχη: Μαρκέλλα Βαλσάμη, Συντονίστρια της Δομής και Κοινωνική Λειτουργός,  Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος, ενώ συμμετείχαν επικουρικά η Ελένη Βαραλή, Διοικητικός καθώς και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, Βάσια Αλεξίου & Ευθαλία Γεωργίου.

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

 

https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.