Εγγραφές και δηλώσεις μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Διευκρινήσεις αναφορικά με τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ δίνει με ανακοίνωσή του, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Όπως σημειώνει, «επειδή έχει υπάρξει σύγχυση σχετικά με τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών, από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ανακοινώνονται τα εξής: Οι εγγραφές σε όλες τις τάξεις γίνονται από 19 έως 30 Ιουνίου.

Προκειμένου να γίνει η εγγραφή οι κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν στο σχολείο: Αίτηση εγγραφής (χορηγείται από το σχολείο), Τίτλο σπουδών. Οι τίτλοι αποφοίτησης από τα Γυμνάσια στέλνονται υπηρεσιακώς στα ΕΠΑΛ – ΓΕΛ που έχουν ζητήσει οι κηδεμόνες. Για εγγραφή στη Β΄ και Γ΄ τάξη δεν χρειάζονται άλλοι τίτλοι, εκτός αν επιθυμεί ο μαθητής άλλη ειδικότητα. Για πρώτη φορά φέτος απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης – τυπωμένη.

Οι κηδεμόνες πρέπει να κάνουν τη δήλωση μόνοι τους ως εξής:

Μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr
Εκεί χρησιμοποιούν τους κωδικούς TAXIS (τους οποίους χρησιμοποιούν για τη φορολογική δήλωση) και δηλώνουν: Το ΕΠΑΛ που επιθυμούν για την Α΄ τάξη, τον Τομέα για την Β΄ τάξη και την Ειδικότητα για την Γ΄ τάξη.

Για οποιαδήποτε δυσκολία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο σχολείο ( τηλ. 2421030933).

Οι μετεγγραφές μπορούν να γίνουν έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, εφόσον έχει προηγηθεί εγγραφή και εφόσον υπάρχουν θέσεις στο σχολείο που επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου έχει δύο τομείς στην Β΄τάξη, τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και τον τομέα Πληροφορικής, ενώ στη Γ΄ τάξη τις ακόλουθες ειδικότητες:

1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
2. Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό
3. Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης
4. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
5. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.