Από σήμερα Δευτέρα 19/6/2017 ξεκινά μια νέα διαδικασία εγγραφών στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) με την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης ΕΠΑ.Λ.». Όσοι/ες ενδιαφέρονται να εγγραφούν για πρώτη φορά ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) πρέπει αποκλειστικά στο διάστημα από σήμερα Δευτέρα 19/6/2017 έως Παρασκευή 23/6/2017 να το δηλώσουν ηλεκτρονικά.

Για το διάστημα αυτό στο 4ο ΕΠΑΛ έχουν συσταθεί Ομάδες Εργασίας και καθημερινά από τις 18:00 – 22:00 θα εξυπηρετούν γονείς και μαθητές που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική δήλωση μόνοι τους. Θα χρειαστεί είναι να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και τους κωδικούς taxis (σε περίπτωση που δεν υπάρχει κωδικός taxis, θα απευθύνονται στη Δ/νση του σχολείου).

Όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να κάνουν εγγραφή ή ανανέωση εγγραφής στις ακόλουθες ειδικότητες:
ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής
 Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκ/σεων & Δικτύων
 Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστ/των, Εγκαταστάσεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
 Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
 Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού
 Τεχνικός Οχημάτων
 Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
Αισθητικής Τέχνης
 Κομμωτικής Τέχνης
 Βοηθών Φαρμακείου
 Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

Το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας απευθύνεται σε:
1. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ή ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
2. ΑΝΕΡΓΟΥΣ
3. ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΩΪΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
&
Γενικά σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας (έφηβοι & ενήλικες) που:
επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας
ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δεξιότητες σε τεχνικές και επαγγελματικές ειδικότητες
ενδιαφέρονται να ενισχύσουν – εμπλουτίσουν τις γενικές τους γνώσεις
επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση για σπουδές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε δύο προγράμματα σπουδών.
Α) Στο 1ο οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λυκείου & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 4ετής και εγγράφονται μαθητές με Απολυτήριο Γυμνασίου και παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και θεωρητικά/εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας.
Β) Στο 2ο οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής και εγγράφονται όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, κλπ) ή άλλο ισότιμο τίτλο. Οι μαθητές παρακολουθούν μόνο θεωρητικά/εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Οι μαθητές/ήτριες και των 2 προγραμμάτων μπορούν να περάσουν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) δηλώνοντας συμμετοχή σε Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. εφόσον το επιθυμούν.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών είναι δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00).