Ενημέρωση για το Δικαστικό Μέγαρο ζητούν οι υπάλληλοι

Η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Κατερίνα Ρεντζελά που ζητά ενημέρωση για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου
Θα κάνουν προτάσεις για σύγχρονες εγκαταστάσεις τη νέα χρονιά

Δεν κρύβουν την ενόχληση για το γεγονός ότι δεν είχαν ενημέρωση σχετικά με την απόρριψη από το υπουργείο, του οικοπέδου που είχε προτείνει ο Δήμος Βόλου για ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου οι υπάλληλοι, που τονίζουν ότι θα συγκαλέσουν γενική συνέλευση και θα καταθέσουν προτάσεις από τη νέα χρονιά για να δοθεί λύση στο αίτημα για σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Κατερίνα Ρεντζελά σε δήλωσή της τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος εκπροσωπείται στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των δικαστηρίων, το υπουργείο δεν τους πληροφόρησε για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα της δημιουργίας νέου μεγάρου στο οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία.
«Κατά πάγια τακτική δεν ενημερωθήκαμε, σε αντίθεση με τον Δήμο Βόλου και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Προς το παρόν δεν θα τοποθετηθούμε αναλυτικά γιατί θα δυσαρεστήσουμε κάποιους. Αφού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους θα επανέλθουμε τη νέα χρονιά, με το αίτημά μας να παραμένει για σύγχρονες εγκαταστάσεις», ανέφερε η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την ίδια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την καινούργια χρονιά, όπου θα συζητηθεί το φλέγον αυτό θέμα και αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις, στο πλαίσιο εξεύρεσης της καταλληλότερης λύσης.
Όπως είπε η συνδικαλίστρια «εμείς ζητούμε να προχωρήσει η κατασκευή νέου κτιρίου, όμως το υπουργείο δεν ακολουθεί τη θεσμική διαδικασία που αναφέρει ότι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις εξελίξεις, αρνητικές ή θετικές, το σύνολο των μελών της επιτροπής για το κτιριακό πρόβλημα και όχι να γίνεται αποσπασματική ενημέρωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.