Ενημερωτική δράση στο ΚΗΦΗ Αγχιάλου για τις καρδιακές αρρυθμίες και νοσήματα στην τρίτη ηλικία

Δράση για τις καρδιακές αρρυθμίες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου στη δομή του Κ.Η.Φ.Η Νέας Αγχιάλου (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) δομή της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α  «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» από την 6η ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου.

Οι καρδιολογικές παθήσεις των ηλικιωμένων ανήκουν στα νοσήματα φθοράς που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας. Και όπως όλα τα όργανα του σώματος γηράσκουν, έτσι και στην καρδιά και στα αγγεία ,το πέρασμα του χρόνου αφήνει το σημάδι του. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η πλέον συχνή αιτία θανάτου στους ηλικιωμένους.

Οι ωφελούμενοι άκουσαν την ομιλία και με ερωτήσεις συμμετείχαν στην συζήτηση που ακλούθησε. Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκε μέτρηση και καταγραφή  της αρτηριακής πίεσης.

Το Κ.Η.Φ.Η Νέας  Αγχιάλου εξυπηρετεί ηλικιωμένους που δεν δύναται να αυτοεξυπηρετηθούν αυτόνομα.  Έτσι λοιπόν, τέτοιες δράσεις είναι σημαντικές και απαραίτητες να πραγματοποιούνται αφού ενισχύουν την ενημέρωση τους αλλά και την ποιότητα ζωής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.