Ενημερωτική συνάντηση για τον μητρικό θηλασμό στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Η La Leche League Greece -Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – Ομάδα Βόλου θα βρίσκεται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 17.00  στην Οικογιορτή Βόλου, απέναντι από την παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου στην Παραλία Βόλου, προκειμένου να συζητήσει με μητέρες σχετικά με τον θηλασμό.

Τη συζήτηση συντονίζει η  Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International Μαρία Γεωργακού, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη.

 

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece  είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού μια ανεξάρτητη μηκερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξηστις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα, στην Ξάνθη, στον Βόλο, στις Σέρρες, στη Δράμα, στη Λαμία και στην Κόρινθο. Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού στη Σύρο.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (LLLI) για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συντονίζοντας Μηνιαίες Συναντήσεις και υποστηρίζοντας τις μητέρες τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ πιο σπάνια τις επισκέπτονται αν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.