Ενημερωτική συνάντηση μελών του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων και του Ορφανοτροφείου Βόλου

Με σκοπό την κάλυψη αναγκών των συμπολιτών που έχουν βρει στέγη στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου , μέλη του προσωπικού του Ξενώνα της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ  πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με μέλη του προσωπικού του Ορφανοτροφείου Βόλου με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για  τον τρόπο λειτουργίας του Ορφανοτροφείου Βόλου στο οποίο φιλοξενούνται άπορα παιδιά που είναι ορφανά είτε και από τους δύο γονείς τους είτε μόνο από τον ένα, εγκαταλειμμένα, άπορα, από χωρισμένους γονείς κλπ. Το Ορφανοτροφείο Βόλου παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες προς τα παιδιά που φιλοξενεί και έχει τη νόμιμη επιμέλειά τους.

Τέλος, διανεμήθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό Ξενώνα Αστέγων, και  ανανεώθηκε  η πολύ καλή συνεργασία που υφίσταται έως τώρα.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  στο 2421091614 ή στο email: [email protected]. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00). Για το Ορφανοτροφείο Βόλου 2421023274 ή στο email: [email protected] (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή  11:00-15:00)

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.