“Ενισχύουμε τις δομές πρόνοιας και υγείας”

Στην Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης

Για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας και υγείας που λειτουργούν στην Μαγνησία μέσα από την πρόσληψη προσωπικού, την αναβάθμιση των υποδομών αλλά και την οικονομική τόνωση για την ακόμη πιο εύρυθμη λειτουργία τους και παροχή υπηρεσιών δεσμεύτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης επισκεπτόμενος την Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ (ΜΑΝΑ).
Ο κ. Kαλτσογιάννης συναντήθηκε με όλο το στελεχιακό δυναμικό και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΜΑΝΑ ακούγοντας τα ζητήματα που απασχολούν την δομή, ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας προτάσεις για την ενίσχυση του ήδη σημαντικού κοινωνικού και ιατρονοσηλευτικό έργου που επιτελεί εδώ και χρόνια.
«Ο Βόλος, η Μαγνησία έχουν ανάγκη από δομές όπως η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε πάσχοντες από την συγκεκριμένη νόσο. Είχα την χαρά να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της Μονάδας και να ενημερωθώ διεξοδικά από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου αλλά και όλο το στελεχιακό δυναμικό για τις αξιόλογες υπηρεσίες που προσφέρει εντός και εκτός Μονάδας. Η ΜΑΝΑ αποτελεί μια δομή στον τόπο μας που πρέπει να την ενισχύσουμε, να την αναβαθμίσουμε και γενικά να την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για τις δομές πρόνοιας και υγείας περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, ώστε οι ανήμποροι και οι ασθενείς να απολαμβάνουν της καλύτερης φροντίδας. Γιατί προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος».
Στη συνέχεια ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως το αλτσχάιμερ αποτελεί μια νόσο που πλήττει όλο και μεγαλύτερο πληθυσμό, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε όλο και πιο νέες ηλικίες. Αποτελεί μια νόσο που χρειάζεται ένα ευρύ δίκτυο υποστήριξης και φροντίδας τόσο από την οικογένειες και τους φροντιστές όσο και από τις οργανωμένες μονάδες που λειτουργούν γι’ αυτό τον σκοπό. Και είναι πολύ σημαντικό που διαθέτουμε ως περιοχή την ΜΑΝΑ η οποία βοηθά πολλαπλά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες που παρέχει».
Ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της ΜΑΝΑ, της σταθερής και άμεσης πληρωμής των εργαζομένων, της πρόσληψης προσωπικού, όπου είναι αναγκαίο, αλλά και της ενίσχυσης των υποδομών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.