Ένοχα για ψευδή καταμήνυση τα μέλη του Δ.Σ. Συνεταιριστικής Οργάνωσης

Ένοχα έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Μαγνησίας, που κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση σε βάρος πρώην εργαζόμενου. Τα μέλη του Δ.Σ. καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εργαζόμενος δούλευε στην επιχείρηση και απολύθηκε, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αίτημα καταγγελίας για τήρηση των εργασιακών σχέσεων, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος. Μετά τον έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες του πρώην εργαζόμενου είχαν βάση, αφού δεν τηρούνταν οι βάρδιες και ο απολυμένος έχασε τη δουλειά του, καθώς είχε χαρακτηριστεί πλεονάζον προσωπικό.
Οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης, υπέβαλαν κατόπιν μήνυση εναντίον του πρώην εργαζομένου για συκοφαντική δυσφήμιση, με την υπόθεση να εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στις 8 Ιανουαρίου του 2015 και τον υπάλληλο να αθωώνεται.
Ο ίδιος απάντησε με μήνυση κατά του Δ.Σ. της επιχείρησης, και χθες κάθισαν στο εδώλιο δύο από τους εννιά κατηγορούμενους, με τους υπόλοιπους να εκπροσωπούνται δια πληρεξουσίου δικηγόρου. Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν πως θεώρησαν πως οι καταγγελίες του πρώην εργαζόμενου ήταν συκοφαντικές, διότι έβλαπταν την φήμη της επιχείρησης.
Ο μηνυτής ήταν παρών στο Δικαστήριο και εξιστόρησε τα γεγονότα της υπόθεσης, με τους δικαστές τελικά να καταδικάζουν τους εννιά σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.