Ένοχος 60χρονος για πρόκληση τροχαίου με τραυματισμό

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 60χρονο Βολιώτη οδηγό Ι.Χ. αυτοκινήτου, για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και τραυματισμό ενός δικυκλιστή. Ο 60χρονος καταδικάστηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια, διότι οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο Σέσκλο σε διασταύρωση, παρέσυρε τη μοτοσικλέτα 47χρονου Αλβανού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια.
Το τροχαίο ατύχημα έγινε τον Αύγουστου του 2016, όταν το αυτοκίνητο του 60χρονου βγήκε πιο μπροστά σε διασταύρωση, με το δίκυκλο του 47χρονου να πέφτει πάνω του και τον ίδιο να βρίσκεται χτυπημένος στο οδόστρωμα.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς είχε χτυπήσει στα πόδια από τη πτώση. Τόσο ο κατηγορούμενος, όσο και το θύμα βρέθηκαν στο Δικαστήριο, με τον 47χρονο αλλοδαπό να δηλώνει πως χρειάστηκε να κάνει δύο χειρουργεία για να αποκατασταθεί η ζημιά, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να γίνει κατορθωτό, αφού το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να κάνει ένα ακόμα. Τελικά ο 60χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, κάτι που έκανε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.