Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου: Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με κανέναν

Διευκρινήσεις σχετικά με την ανακοίνωση- καταγγελία για τον Οργανισμό του Αχιλλοπούλειου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ.κ. Λεωνίδα Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη σχετικά με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και τη στάση της Διοίκησης να μην τους ενημερώσει σχετικά με το θέμα. Τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν πως δεν έχουν αντιπαλότητα με κανέναν κι αυτό που επιζητούν είναι ενημέρωσή τους προκειμένου κι εκείνοι να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους “Μετά την καταγγελία μας για τον αποκλεισμό του Συλλόγου Εργαζομένων από τη διαδικασία της επικαιροποίησης του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και με αφορμή την απάντηση «κύκλοι της Διοίκησης» και σχόλια στον τοπικό τύπο για το τι δικαιούμαστε ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Την πρωτοβουλία που πήραμε ως μέλη του Δ.Σ. να ζητήσουμε την συμμετοχή του Συλλόγου στη διαδικασία επικαιροποίησης του Οργανισμού την προκάλεσε η περίεργη και βολική για την Διοίκηση συνδικαλιστική κωφαλαλία του προεδρείου του Συλλόγου που από ότι βλέπουμε αρχίζει να αλλάζει κηδεμόνα.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και περίεργων συνειρμών διευκρινίζουμε ότι την μειοψηφία του Συλλόγου την αποτελούν δύο παρατάξεις και όχι μία, όπως φαίνεται σε κάποια δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και η ΔΑΚΕ οι οποίες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αποδεικνύουν ότι τους εργαζόμενους τους ενώνουν περισσότερα από ότι τους διχάζουν.
Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι δύο αυτές παρατάξεις παρότι λόγω εκλογικού συστήματος είναι μειοψηφία στο Δ.Σ., στην πραγματικότητα εκπροσωπούν το 51% των εργαζομένων που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, καθώς έλαβαν αθροιστικά 184 ψήφους έναντι 177 της παράταξης που προεδρεύει.
Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προτιθέμεθα ούτε φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου καταθέτοντας δικές μας προτάσεις για την οργάνωση του Νοσοκομείου.
Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε να γνωρίζουμε τις προτάσεις για το σχέδιο Οργάνωσης και Λειτουργίας του Νοσοκομείου ώστε να μπορούμε να πάρουμε θέση και να καταθέσουμε τις απόψεις μας.
Σαν συνδικαλιστές εκείνο που μπορούμε να προτείνουμε καθώς δεν ξέρουμε το σχέδιο και τις προθέσεις της Διοίκησης είναι να συμπεριλάβει στον Οργανισμό τις θέσεις του Γιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας και την υγεία των εργαζομένων.
Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαλότητας με κανέναν.
Εκείνο που πραγματικά υπάρχει είναι το ενδιαφέρον και αγωνία μας ως συνδικαλιστές για έναν Οργανισμό Λειτουργίας προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.