Ένταση για τα τέλη κοιμητηρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή τα τέλη κοιμητηρίων μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεολόγου Διαμαντένια και του δημάρχου Βόλου, που αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς.

Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχ. Μιτζικός, ανέφερε ότι “για το 4ο έτος ταφής στον Κούκο, όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω αντικειμενικών συνθηκών, όλοι οι συγγενείς επιλέγουν την εκταφή” προτείνοντας να μειωθεί στο μισό το τέλος για το 4ο έτος.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, ρώτησε εάν υπάρχει μελέτη για ανταποδοτικά για κάθε νεκροταφείο ξεχωριστά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος, είπε ότι για όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο, επισημαίνοντας ότι στο διαδημοτικό κοιμητήριο “Κούκος” ο 4ος χρόνος από 200 €, το ποσό μειώθηκε στα 130 €.

Ο κ. Διαμαντένιας, ζήτησε τα τέλη στα δημοτικά κοιμητήρια να είναι ανάλογα με τις παροχές. “Κάνατε μειώσεις και σωστά, αλλά στη Ν. Αγχίαλο δεν υπάρχει φύλαξη στο κοιμητήριο. Μπαίνουν και κλέβουν τα πάντα. Αυτό φαντάζομαι γίνεται σε όλα τα περιφερειακά κοιμητήρια. Ο οικογενειακός τάφος είναι ακριβός”.
Ο κ. Στεφόπουλος, απάντησε ότι ο οικογενειακός στην Αγχίαλο κοστίζει 7.500 €, συμπληρώνοντας ότι το πιο σύγχρονο κοιμητήριο στο Βόλο είναι στην Αγχίαλο.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Διαμαντένια και του κ. Μπέου, με τον κ. Διαμαντένια να χαρακτηρίζει “κατίνα” του Βόλου τον δήμαρχο και ο δεύτερος να τον χαρακτηρίζει “ψυχοπαθή”…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.