Εντυπωσιάζει τους Βολιώτες το Γαλλικό πολεμικό πλοίο «Dixmude»

Κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίου επιθέσεως «Dixmude» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, το οποίο συμμετέχει στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020».
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι στις 9.20 το πρωί, και «έδεσε» στην τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένα. H άσκηση ξεκίνησε 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Φεβρουαρίου 2020, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.
Το πλοίο θα μείνει στο λιμάνι του Βόλου τις επόμενες μέρες και την ερχόμενη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, αναμένεται να αποπλεύσει, μεταφέροντας τους Έλληνες Πεζοναύτες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών για σενάριο αντιμετώπισης εχθρικής εισβολής και ανακατάληψης στην Σκύρο ενώ, στο πλαίσιο της άσκησης, υπάρχουν σχεδιασμοί και για επιπλέον σενάριο στον Άγιο Ευστράτιο.
Το «FS Dixmude» συνήθως μεταφέρει 350 πεζοναύτες, οχήματα αναγνώρισης AXM-10RC, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης VBCI, στρατιωτικά οχήματα VBL, εξοπλισμένα ελικόπτερα Gazelle και μεταφορικά ελικόπτερα Super Puma.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.