Eορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο με το Παλαιό εορτολόγιο

«Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην τοπική Εκκλησία, κατά το πατροπαράδοτο εορτολόγιο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Γ.Ο.Χ.
Όπως τονίζεται, «ανήμερα το πρωί της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων το Σάββατο 6/19 Ιανουαρίου 2018, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, προεξήρχε με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ΓΟΧ Δημητριάδος κ. Φωτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμεντας με την παρουσία του πατρός Γεωργίου Κεπάπογλου και του Εφημερίου του Ναού π. Κωνσταντίνου Παπανάτσιου, την αδελφότητα της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ριζομύλου, καθώς και ευσεβών πιστών της εκκλησίας μας από τον Βόλο και την Λάρισα, που τίμησαν την Αγία αυτή ημέρα.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, κλήρος και λαός, κατευθήνθηκαν με πομπή προς το Βολιώτικο λιμάνι μπροστά από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού. Ενώ το μήνυμα της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων απηύθυνε στους πιστούς, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμεντας.

Κατά την πομπή προς το λιμάνι, νέοι της Εκκλησίας μας, ενδεδυμένοι καταλλήλως, προπορευόταν κρατώντας λάβαρα, εξαπτέρυγα, και την Εικόνα των Θεοφανίων. Ενώ ο Ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Κροτόπουλος συνόδευσε την ιερά πομπή, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές.

Κατά την ώρα της τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων του λιμανιού, νέοι, αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα κρύα νερά του Παγασητικού για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού. Τελικώς τον Σταυρό ανέσυρε και φέτος ο Κωνσταντίνος Καρπουζάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.