Έως το τέλος του χρόνου η επέκταση και αναβάθμιση της Β’ Παθολογικής

Προς δρομολόγηση μαγνητικός και νέα κινητή μονάδα αιμοδοσίας

Αμέσως μετά τη μεταφορά της Ψυχιατρικής κλινικής στο νέο της κτίριο, κάτι που θα γίνει με την έλευση, δύο επιμελητών Ψυχιατρικής Β’ τον Αύγουστο, θα ακολουθήσει μια μικρή μετασκευή του κτιρίου που στεγάζει σήμερα την Ψυχιατρική, και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο χώρο, η επέκταση της Β’ Παθολογικής κλινικής, όπως τόνισε στο «Ράδιο Ένα» ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός.

Σύμφωνα με τον διοικητή, φιλοδοξία της Διοίκησης είναι να μεταφερθούν 10 κλίνες, τα γραφεία και οι βοηθητικοί χώροι της υποδομής, προκειμένου η Β’ παθολογική να έχει δυναμικότητα 40 κλινών και να είναι μια αξιοπρεπής κλινική.

Ο κ. Δραμητινός, επιφυλασσόμενος για τις ημερομηνίες στο δημόσιο, είπε ότι φιλοδοξεί «να μη μας βρει ο χειμώνας, γιατί το πρόβλημα στις παθολογικές κλινικές είναι σημαντικό, λόγω αύξησης των εισαγωγών» και εκτίμησε ότι μέχρι τις ερχόμενες γιορτές, η επέκταση θα έχει ολοκληρωθεί.

Ικανοποίηση για τον στεφανιογράφο
Ο κ. Δραμητινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διασφάλιση της προμήθειας του στεφανιογράφου για το Νοσοκομείο Βόλου, που «κλείδωσε» σε σύσκεψη που έγινε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτση, παρουσία της υφυπουργού και των δύο βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος εκτίμησε, ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του έργου, όπως και για τα άλλα που εντάχθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και είπε ότι ευελπιστεί ότι άνοιξε ο δρόμος για ένταξη μέχρι τον Σεπτέμβριο, της προμήθειας εξοπλισμού για τη ΜΕΘ και των χειρουργείων με μηχανήματα.

Μαγνητικός και μονάδα αιμοδοσίας
Ο διοικητής του Νοσοκομείου μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό, έτοιμο τον φάκελο για την επόμενη διεκδίκηση που είναι η ένταξη του μαγνητικού τομογράφου και η προμήθεια μιας νέας κινητής μονάδας αιμοδοσίας, διότι η υπάρχουσα αποκτήθηκε το 1975 και υπάρχουν πολλά προβλήματα στη συντήρησή της.

«Έθεσα στον κ. Χαρίτση και τα δύο αυτά μεγάλα έργα που είναι απαραίτητα για το Νοσοκομείο και αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο της Τράπεζας Ευρωπαϊκών Επενδύσεων», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, που πρόσθεσε ότι η υπόθεση είναι ακόμη στα σπάργανα και η υπόσχεση του αναπληρωτή υπουργού ήταν ότι όταν σταλούν οι φάκελοι, θα γίνει νέα συνάντηση.

Η πρόσληψη εννέα φυλάκων
Εντός του Αυγούστου αναμένεται στο μεταξύ να γίνει η πρόσληψη των εννέα φυλάκων στο Νοσοκομείο Βόλου, μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από σήμερα «τρέχει» η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, στον διαγωνισμό και οι προσλήψεις θα γίνουν με ΑΣΕΠ για έναν και έναν χρόνο, όπως έγινε με τις προσλήψεις για τη σίτιση.

Ο κ. Δραμητινός δήλωσε, ότι σκοπός είναι να φύγουν οι εργολάβοι από τον τομέα της φύλαξης, να κάνει οικονομία το Νοσοκομείο και όσοι προσληφθούν να παίρνουν αξιοπρεπή μισθό, έστω για δύο χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.