Επαναφορά του παραδοσιακού πανηγυριού: «…πάμε σαν άλλοτε!»

Φωτό αρχείου
Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, ώρα 20.30 θα γίνει η 2η Επαναφορά του παραδοσιακού Πανηγυριού της Συνοικίας, στο πλαίσιο του Εορτασμού των Αγίων Αναργύρων .
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της «την προσπάθεια επαναφοράς παλιού πανηγυριού καταβάλει από το 2019 η Μαγνήτων Κιβωτός, υιοθετώντας την πρόταση του πατρός Νικολάου Νασιώκα, προϊσταμένου του Ι. Ναού, που αν δεν υπήρχαν τα δύο «πέτρινα» χρόνια του κορονοϊού, θα είχε καθιερωθεί.
Με την ευθύνη και τον συντονισμό της Χοροδιδασκάλισσας Κατερίνας Γκανέτσα – Ντόντη, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα:
Σύλλογος Βλατσιωτών Βόλου «Άγιος Μάρκος», Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου, Σύλλογος Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. , Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπελεγρίνου Κορώπης, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου (Τμήμα Νεαπόλεως), Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», Σύλλογος Καραγκούνηδων Καρδίτσας στον Νομό Μαγνησίας.
Για τα Χορευτικά συγκροτήματα και για το Λαϊκό γλέντι που θα ακολουθήσει, την μουσική ευθύνη έχει η Παραδοσιακή ορχήστρα, που αποτελείται από τους:
Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Ελεάννα Βαρελά (τραγούδι), Κώστας Ιγγλέζος ( τραγούδι)
Χρήστο Δασκαλόπουλο (Βιολί), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο – τραγούδι) και Αναστασία Λύτρα (κρουστά)
Την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος και των παραδοσιακών χορών θα κάνουν: Σταυρούλα Δημητριάδη – Ζιατάκη, Εκπαιδευτικός, Αικατερίνη Μαντούδη – Παλάσκα, Νηπιαγωγός. Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι, για να διασκεδάσουν και να χορέψουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στο πνεύμα της εκδήλωσης.
Οι συνδιοργανωτές φορείς, και η Ενορία των Αγίων Αναργύρων καλούν τους κατοίκους της συνοικίας και όσους άλλους επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή για να διασκεδάσουν και να νοιώσουν το μεγαλείο της παράδοσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.