«Έπαθα κρίση, δεν κατάλαβα ότι προκάλεσα ατύχημα»

Ισχυρίζεται ο 54χρονος οδηγός που φέρεται να παρέσυρε τον 50χρονο ποδηλάτη

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή εισαγγελέα ο 54χρονος οδηγός αυτοκινήτου, που το πρωί του Σαββάτου, φέρεται να παρέσυρε και σκότωσε τον 50χρονο Δημήτρη Παπαχρήστο, κάτοικο – εν ζωή – Βόλου, που έκανε ποδηλασία στον παράδρομο εξόδου από τον οδικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Βόλου – Λάρισας προς τον Περιφερειακό του Βόλου. Η εξώδιος ακολουθία του άτυχου Δημ. Παπαχρήστου έγινε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Προδρόμου Ανακασιάς, παρουσία των συγγενών (της γυναίκας του, της ανήλικης κόρης του, γονέων, αδελφών και ανεψιών), φίλων του και συναδέλφων που ακόμη δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κόπηκε τόσο απότομα το νήμα της ζωής του.

Ο οδηγός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη του τόπου όπου προκλήθηκε θανατηφόρο, κρατήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας, που αφού του άσκησε δίωξη, τον άφησε ελεύθερο. Μάλιστα ορίστηκε δικάσιμος σε βάρος του για τον Οκτώβριο.

Ο θάνατος του 50χρονου σκόρπισε θλίψη, στους συγγενείς του (ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού που είναι μαθήτρια Γυμνασίου), στους συναδέλφους του, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», όπου εργαζόταν ως λογιστής εδώ και 15 χρόνια και σε όσους τον γνώριζαν.

Το δυστύχημα

Το δυστύχημα έγινε στις 11.15 το πρωί του Σαββάτου, στο 54ο χλμ, Λάρισας – Βόλου στο ρεύμα προς Βόλο, στην παράπλευρη οδό -συνδετήρια με τον περιφερειακό. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος με κατεύθυνση προς Βόλο, εισήλθε στην παράπλευρη οδό – συνδετήρια οδό παρέσυρε το ποδήλατο που οδηγούσε ο 50χρονος.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε αρχικά το σημείο του δυστυχήματος, αλλά εντοπίστηκε 12.25 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου και συνελήφθη.

Όταν στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο Δημ. Παπαχρήστος ήταν ήδη νεκρός και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε κάταγμα του αυχένα, καθώς το κράνος ποδηλασίας που φορούσε, δεν στάθηκε ικανό να τον προστατέψει, ενώ από την παράσυρση έφερε μεγάλο τραύμα και στο πόδι.
Ο 54χρονος οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και δήλωσε στις αρχές ότι έπαθε κρίση, δεν κατάλαβε ότι προκάλεσε ατύχημα και όταν συνήλθε, διαπίστωσε ότι έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου και είχε ζημιά το παρμπρίζ και για το λόγο αυτό το πήγε στο συνεργείο, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Τροχαία 70 λεπτά μετά το δυστύχημα.

Ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου
Στο μεταξύ, ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου πενθεί την απώλεια του λογιστή του κ. Δημήτρη Παπαχρήστου. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση, «η απροσδόκητη απώλεια του μας γεμίζει θλίψη και σε ένδειξη βαρύτατου πένθους χθες Δευτέρα 10 Μαϊου 2021 όλες οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες μας παρέμειναν κλειστές. Το Δ.Σ αποφάσισε αντί στεφάνου στην μνήμη του να διαθέσει ποσό σε ευαγές ίδρυμα της περιοχής μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.