Επιπρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνια στα οποία έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας ή χρειάζεται να αποκατασταθούν ζημιές ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Μετά από εισήγηση του ΓΓ Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενέκρινε στις 28 Δεκεμβρίου 2016, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ποσό ύψους 1.084.000 ευρώ, από τον προϋπολογισμό του 2016 για τη χρηματοδότηση δεκατεσσάρων (14) επιπλέον έργων σε λιμάνια της χώρας. Για τον Νομό Μαγνησίας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το ακόλουθο έργο: “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΕΡΑΝΩΝ Ο.Λ. ΒΟΛΟΥ”, προϋπολογισμού ύψους 124.000 ευρώ
Όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, «συγκεκριμένα, οι επιπλέον επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 αφορούν στους λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Ευβοίας, Κέρκυρας, Βόλου, όπως επίσης και του Δ. Πύλου, Λευκάδας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου. Έτσι το σύνολο του ποσού που απορροφήθηκε από το ΠΔΕ της ΓΓΛΛΠΝΕ, για το 2016, ανέρχεται συνολικά σε περίπου 5.900.000€ και κατανεμήθηκε συνολικά σε 76 έργα.
Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα αφορούσαν στη κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών των λιμένων, χωρίς την αλλαγή των χαρακτηριστικών τους και με προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ για κάθε λιμένα. Επίσης, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή αποτέλεσε η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά.
Επισημαίνεται ότι βασική προτεραιότητα αποτέλεσε η ενίσχυση των εποπτευόμενων φορέων (Οργανισμοί Λιμένων και Λιμενικά Ταμεία) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενώ ένα ακόμη κριτήριο επιλογής των έργων αποτέλεσε η απορρόφηση κονδυλίων του ΠΔΕ, από τους φορείς που υπέβαλλαν νέες προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη, καθώς και οι προτεραιότητες των έργων, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των επιβατών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.




























