Επέστρεψε ο Νικ. Χαυτούρας στο Αχιλλοπούλειο- «Παγωμένο» το κλίμα στη Νευροχειρουργική

Στο Νοσοκομείο Βόλου επέστρεψε ο νευροχειρουργός κ. Νίκος Χαυτούρας, ως προσωρινός προϊστάμενος του Τμήματος Νευροχειρουργικής, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Ο γιατρός, που εμπλέκεται στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς φέρεται να έδωσε εντολή σε υφιστάμενό του γιατρό να δώσει άδεια, χωρίς καν να εξετάσει τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, επέστρεψε στα καθήκοντά του, αναμένεται ωστόσο ακόμη η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Οργάνου του Υπ. Υγείας αλλά και των δικαστηρίων.

Ωστόσο, ο ίδιος σχεδόν ένα χρόνο που βρίσκεται σε αργία, όχι μόνο ανέλαβε υπηρεσία άλλα το έκανε γνωστό αναρτώντας φωτογραφία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γράφει χαρακτηριστικά ότι «Πρώτη ημέρα πάλι, μετά από ένα χρόνο που αδίκως πέρασα ένα Γολγοθά, ένα μαρτύριο. Ένα  χρόνο που οι πολίτες του Βόλου, οι ασθενείς  μου στερήθηκαν της υπηρεσίες  μου. Πάμε  μπροστά συνεχίζω πάλι  δίπλα  στον συνάνθρωπο  πιο  δυνατά, αφουγκράζοντας τον πόνο  του, αψηφώντας κάθε  προσωπικό  κόστος».

Το κλίμα ωστόσο στο Νευροχειρουργικό Τμήμα δεν φαίνεται να είναι τόσο αισιόδοξο όσο φαίνεται πως είναι ο κ. Χαυτούρας. Ο επικουρικός γιατρός κ. Παραγιούτσικος υπέβαλε την παραίτησή του, τόνισε ωστόσο μιλώντας στο magnesianews.gr ότι η κίνησή του αυτή δεν σχετίζεται με την έλευση του κ. Χαυτούρα, αλλά πρόκειται για προσωπική του απόφαση που αφορά στην προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη. Σημείωσε δε ότι ήρθε στον Βόλο από την Αγγλία και περίμενε διαφορετικά τα πράγματα στο σύστημα υγείας, υποστηρίζοντας δε ότι η νευροχειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου είναι πολύ καλή και αποτελείται από καλούς γιατρούς.

Άδεια φαίνεται να λαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του Τμήματος κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ήρθε στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από δικό του αίτημα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνεργάζονταν με τους κ.κ. Μανιώτη, Μπαχάλ και Παραγιούτσικο όλους αυτούς τους μήνες ως Διευθυντής του Τμήματος. Τώρα όμως Διευθυντής και προϊστάμενος έστω και προσωρινά είναι ο κ. Χαυτούρας γεγονός που φαίνεται πως τάραξε τα νερά και τον οδήγησε εκτός Αχιλλοπούλειου λαμβάνοντας άδεια.

«Παγωμένο» όμως είναι το κλίμα μεταξύ του κ. Χαυτούρα και του κ. Μανιώτη, με τον δεύτερο να έχει υποστεί ήδη μία διοικητική ποινή για την εντολή του κ. Χαυτούρα που εκτέλεσε και οι δρόμοι τους να χωρίζουν κάθε φορά που διασταυρώνονται τα βλέμματά τους στους διαδρόμους του Νοσοκομείου.

Δημ. Παλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.