Επί τάπητος σήμερα το θέμα καύσης σκουπιδιών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με την ομιλία του καθηγητή Paul Connett στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία με επιχειρήματα κατά της καύσης σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Ενάντια στην καύση, «στο πλαίσιο δράσεών μας για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών του Βόλου σχετικά με την καύση απορριμμάτων καθώς και τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει στη δημόσια υγεία διοργανώνουμε ενημερωτική εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Paul Connett, ομότιμο καθηγητή της Περιβαλλοντικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence της Nέας Yόρκης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η λύση της μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων” (2013) καθώς και πολλών εργασιών σχετικών με τις διοξίνες και τη διαχείριση απορριμμάτων».

Η ομιλία θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο Παραλιακό κτήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αμφιθέατρο Σαράτση, ενώ θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση με χρήση ακουστικών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας». Το θέμα της ομιλίας, είναι “Επιχειρήματα σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα κατά της καύσης σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες”. Στις 11 το πρωί, ο καθηγητής θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο σκοπός της ημερίδας είναι διττός: Πρώτον η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και το δικαίωμά τους στην πληροφόρηση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων (σύμβασης Άαρχους, Ν.3422/12-12-2005, ΦΕΚ Α΄303.2005) και δεύτερον η δυνατότητα των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής μας να αξιοποιήσουν την παρουσία του, την πολύχρονη εμπειρία του και εξειδίκευσή του στα θέματα περιβαλλοντικών κινδύνων και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να έχει όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό, η τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση οι φορείς.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Paul Connett είναι ομότιμος καθηγητής της Περιβαλλοντικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence, Nέας Yόρκης. Τα τελευταία 30 χρόνια βοηθά (χωρίς αμοιβή) κοινότητες σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η καύση απορριμμάτων από τσιμεντοβιομηχανίες. Εκτός από την εξήγηση των κινδύνων αυτών των πρακτικών, παρέχει τεχνογνωσία για τις εναλλακτικές λύσεις. Η έρευνα για τη διαχείριση των αποβλήτων τον οδήγησε σε 49 πολιτείες στις ΗΠΑ, σε 7 επαρχίες στον Καναδά και σε 60 άλλες χώρες. Διετέλεσε συν-συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου “Απορρίμματα όχι” από το 1988 έως το 2000. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τη διοξίνη και πολλά άλλα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει δώσει περίπου 2500 δημόσιες παρουσιάσεις. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του για τα απόβλητα είναι το βιβλίο «Η λύση μηδενικών αποβλήτων» (2013), 50 βιντεοταινίες για τη διαχείριση αποβλήτων και 10 σειρές για τους κινδύνους της διοξίνης.
O Paul Connett είναι ένας από τους ιδρυτές της θεωρίας μηδενικών αποβλήτων Zero Waste. Ταξιδεύει τον κόσμο όλο το χρόνο, διδάσκοντας τις τοπικές κοινότητες για τα 10 βήματα για να μειώσουν τα απορρίμματα τους στο μηδέν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.