Επιφυλακτικοί οι υγειονομικοί στην αύξηση της κυκλοφορίας των ανθρώπων στην πόλη

Αν και ακούγεται ότι υπάρχει ετοιμότητα για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Επιφυλακτικοί είναι οι υγειονομικοί για το άνοιγμα των καταστημάτων και το ότι ο κόσμος άρχισε να κυκλοφορεί περισσότερο πλέον στην πόλη, ενώ αναμένουν από την Πολιτεία κάποιες κινήσεις για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και ζητούν παράταση των συμβάσεων που λήγουν τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εμβολιασμός των υπερήλικων, ενώ δεν εμβολιάστηκαν όλοι οι υγειονομικοί, εξαιτίας όπως τονίζεται και από ορισμένους, της πίεσης χρόνου που υπήρχε για να το δηλώσουν.
Ο Ντίνος Μηνδρινός πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και είπε ότι μπορεί να ακούγεται ότι υπάρχει ετοιμότητα για το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά γιατροί και νοσηλευτές είναι επιφυλακτικοί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, οι υγειονομικοί ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, διότι θα λήξουν οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως είπε, εντός του Μαρτίου στο Νοσοκομείο Βόλου λήγουν οι συμβάσεις 3-4 εργαζομένων, ενώ κάθε μήνα θα λήγουν και συμβάσεις. «Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη Διοίκηση για να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να κάνει παράταση συμβάσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι συμβάσεις των εννέα εργαζομένων στα μαγειρεία και στην εστίαση, που λήγουν τον Μάιο, μπορούν να ανανεωθούν μέχρι τέλος του 2021», τόνισε ο κ. Μηνδρινός.

Δεν εμβολιάστηκαν όλοι οι εργαζόμενοι

Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού του υγειονομικού προσωπικού, ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη δόση και στις 30 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη δόση. Ο κ. Μηνδρινός τόνισε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα εμβολιαστούν, γιατί υπήρχε πίεση χρόνου από το υπουργείο να αποφασίσουν και να δηλώσουν αν θα εμβολιαστούν σε μια ημέρα, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μην εμβολιαστούν όλοι.
Ο ίδιος είπε ότι δεν δήλωσαν όλοι ότι θα εμβολιαστούν, περισσότερο γιατί δεν είχαν το χρόνο και την ενημέρωση που θα έπρεπε και επιφυλάχτηκαν να εμβολιαστούν σ’ αυτή τη φάση.
Στο Νοσοκομείο Βόλου, συνεχίζεται με το υπάρχον προσωπικό ο εμβολιασμός των υπερήλικων ανθρώπων, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα ο εμβολιασμός θα γίνεται σε δύο γραμμές και θα μπορούν να γίνονται μέχρι 100 εμβολιασμοί την ημέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.