«Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος»: Βιβλίο από τον Βολιώτη Αρχιμανδρίτη Ελισαίο Γούλα

«Η σχέση του μεγάλου μαέστρου με πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας»

Ο Βολιώτης Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας προχώρησε στη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος- Η σχέση του μεγάλου μαέστρου με πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας» και το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Ἐν πλῶ», όπως αναφέρεται και στο orthodoxia.info.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πραγματεύεται και απαντά σε ερωτήματα από τη ζωή του μαέστρου, όπως ποια σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον Άγιο Νεκτάριο και τον Δημήτρη Μητρόπουλο ή ποιο ρόλο έπαιξε για τον μαέστρο η Σιμωνόπετρα και το Άγιο Όρος.

Ταυτόχρονα, το βιβλίο βασίστηκε επάνω σε αρχειακό υλικό από το Άγιο Όρος που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Με άρτια επιστημονική τεκμηρίωση έρχονται στο φως πρόσωπα και γεγονότα που μας εξηγούν πολλά για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μαέστρου αλλά και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Ο πατήρ Ελισαίος γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ίδιας σχολής με ειδίκευση στην Δογματική και υποψήφιος διδάκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Σαν Ανσέλμο στη Ρώμη. Υπήρξε μοναχός στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και διακονεί ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.