Επικοινωνία ΕΚΒ με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να σταματήσουν τα delivery

Προέχει η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων τόνισε ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΒ

Επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Δημήτρης Βασιλείου, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών για τους εργαζόμενους που κάνουν delivery μέσα στον χιονιά. Όπως είπε ο κ. Βασιλείου στο Ράδιο ΕΝΑ, καλό θα ήταν σήμερα και ίσως αύριο που διαρκέσει η κακοκαιρία να μην γίνουν delivery.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, οι επιχειρήσεις εστίασης θα έπρεπε να σκεφτούν τους εργαζομένους τους και να σταματήσουν το delivery σε τόσο δύσκολες συνθήκες και με την χιονόπτωση.

«Είναι επικίνδυνες οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Επικοινώνησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ντιζέ και ζήτησα για να γίνουν συστάσεις να σταματήσουν τα delivery. Πρώτο μέλημα όλων των εργαζομένων είναι να πηγαίνουν υγιείς στη δουλειά τους και να γυρίζουν ασφαλείς και υγιείς», επεσήμανε ο κ. Βασιλείου. Σημείωσε πως το χιόνι έχει ανατρέψει την ζωή μας, από τη στιγμή που δεν είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε στην πόλη του Βόλου τακτικά και πέρα από τα καλά του, δημιουργεί προβλήματα σε εργαζόμενους.

«Είναι παράλογο και αυτό που συμβαίνει. Εάν δεν πιούμε τον καφέ μας ή εάν δεν φάμε το φαγητό της επιλογής μας αυτή την ημέρα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσει η ζωή των συναδέλφων μας. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει προσοχή», τόνισε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά άλλους εργαζόμενους, που έπρεπε να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι δεν θα πρέπει να πιεστεί κανείς για να πάει στην εργασία του, εάν δεν μπορεί λόγω της κακοκαιρίας. Σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη από τη νομοθεσία και πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων. Βέβαια, ανέφερε ότι μετά την κακοκαιρία θα εξεταστούν τυχόν περιπτώσεις που προκύψουν με εργοδότες που δεν ήταν ελαστικοί ως προς τους εργαζομένους τους.

Επεσήμανε ακόμη, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις διευθύνσεις των επιχειρήσεων και να συνεννοηθούν για ελαστικότητα ωραρίων, αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας, ενώ σημείωσε ότι πολλές επιχειρήσεις είναι θετικές ως προς τη διευκόλυνση αυτή των εργαζομένων τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.