Επιλογή Ευθύνης: «Τρία και πλέον χαμένα χρόνια για το αποχετευτικό Ν. Αγχιάλου»

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει τα εξής: «Το έργο αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου, έργο μείζονος σημασίας για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των Αγχιαλιτών, θα έπρεπε να έχει, εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, εγκατεστημένο εργολάβο και να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Δυστυχώς, βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο που, μόλις χθες, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη από τον Μάρτιο του 2014, με την 68/05-03-2014 απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, είχε εγκριθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και η αποστολή της στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) για έγκριση των τευχών δημοπράτησης, όπως και πράγματι έγινε.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που παρέλαβε τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ η απερχόμενη, πλέον, δημοτική αρχή, άφησαν τον φάκελο τρία ολόκληρα χρόνια στα συρτάρια να «σιτέψει», με συνέπεια να χρειαστεί επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης, αφού εν τω μεταξύ άλλαξε η νομοθεσία!
Το μόνο «κέρδος» είναι ότι αυτό τουλάχιστον το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, αφού την υλοποίησή του θα την αναλάβει ουσιαστικά η επόμενη δημοτική αρχή. Γιατί με την απερχόμενη δημοτική αρχή θα είχε και αυτό την «τύχη» των έργων αποχέτευσης της Αγριάς, του Αγίου Στεφάνου και της Ιωλκού, που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2015 και σέρνονταν επί τρία και πάνω χρόνια από παράταση σε παράταση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.