Επιμελητήριο: Το 80% μικρών επιχειρήσεων προς… αναστολή

Θα δημιουργηθούν όπως τόνισε ο πρόεδρος, σοβαρά θέματα στη συνεργασία με όλους τους φορείς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης ερωτηθείς για το θέμα της εγκυκλίου Πιτσιλή με την οποία ζητείται φορολογική ενημερότητα ακόμη και για είσπραξη 1 ευρώ από το Δημόσιο, τόνισε ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, ακόμη και όσοι εκπροσωπούν δημόσιους φορείς, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με τις συναλλαγές τους, με τοπικούς επαγγελματίες, που στηρίζουν τη λειτουργία ενός θεσμού όπως το Επιμελητήριο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά θέματα στη συνεργασία με όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έλαβε την εγκύκλιο μέχρι χθες και δήλωσε ότι από δω και στο εξής, εφόσον έχει τεθεί σε ισχύ, θα δημιουργηθούν προβλήματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα στις πολύ μικρές επιχειρήσεις για μικρές δαπάνες ύψους 1500 € να υπάρχει συναλλαγή με τοπικούς συνεργάτες.
«Συνεπώς κατευθυνόμαστε στις μεγάλες επιχειρήσεις, όσες μπορούν και αν υπάρχουν σε μια περιοχή, με ότι συνεπάγεται ως προς τις καθυστερήσεις παραδόσεων και μιλάμε για όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Αριστ. Μπασδάνης.

Αν δε λειτουργήσει ο ακατάσχετος…
Όπως είπε, ο ακατάσχετος λογαριασμός για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό χρήμα είναι θέμα που είχε θέσει πολύ ψηλά η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, ενώ αν δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός, ποσοστό 80% των μικρών επιχειρήσεων, που έχουν θέματα με την Εφορία, το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα οδηγηθούν προς αναστολή των εργασιών τους.
Ο Αρ. Μπασδάνης έκανε λόγο για μια πολύ δραματική εξέλιξη και εκτίμησε ότι με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αντί να μαζευτεί, ο δημόσιος τομέας μεγαλώνει, όπως και τα έξοδα, που εξασφαλίζονται μέσω δανεισμού. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να μαζέψουμε τον δημόσιο τομέα, αν θέλουμε να γίνουμε σύγχρονη χώρα και να κάνουμε μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση, όπου πραγματικά επιτελούν έργο προς την κοινωνία», τόνισε.

«Θα θρηνήσουμε οικονομικά θύματα»
Ο ίδιος είπε, ότι αν δεν διορθωθεί ο δημόσιος τομέας και αν δεν υπάρχουν κυβερνητικές πολιτικές στήριξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα θρηνήσουμε οικονομικά θύματα και επιχειρήσεις θα βγαίνουν συνεχώς εκτός λειτουργίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν αγγίζει το πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας, η παραοικονομία και το παραεμπόριο ανθούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη και οι πολίτες που καθημερινά βιώνουν το αδιέξοδο, στρέφονται στις επιχειρήσεις, που από την ανθρώπινη πλευρά προσπαθούν να καλύψουν.
Στις 11 και 12 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα, θα γίνει η γενική συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων, με πρόσκληση κυβερνητικών στελεχών, όπου αυτά τα θέματα θα συζητηθούν, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.